Štvrtok 25. 04. 2024 18:33:41 | Meniny má Marek

Pred rokom na železničnej stanici zbil kolegu na smrť. Žilinský súd mu vymeral 9,5 roka za mrežami

Portál noviny.sk, ktorý patrí pod TV JOJ prišiel včera s informáciou, že mnohonásobne trestaný bezdomovec, ktorý pred rokom na žilinskej železničnej stanici na smrť dobil kolegu, si odpyká za mrežami 9 rokov a 6 mesiacov. ILUSTRAČNÉ FOTO: zilina-gallery

Michal Filek|5. december 2022|10:00:21

S informáciu prišla vo svojej reportáži TV JOJ. Televízia informovala, že 49-ročný muž je rodákom z Lučenca. Presne pred rokom na železničnej stanici zbil na smrť svojho kamaráta a kolegu, s ktorým prespával na lavičke neďaleko.

Podľa svedectva predavača, ktorého citovala TV JOJ, mal útočník v podnapitom stave najskôr od muža pýtať peniaze, potom ho udierať rukami, a následne ho stiahnuť na zem a skákať mu po hlave. Ten následkom zranení podľahol v nemocnici.

"Obžalovaný urobil vyhlásenie, že je vinný zo spáchania zločinu zabitia, ktorý sa mu kladie za vinu," informovala TV JOJ hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská.

Podľa informácií televízie sedel ten recidivista za mrežami už 16-krát. Väčšinou za krádeže. Aj teraz si vraj takýto trest odpykáva. Bude tam však teraz oveľa dlhšie. "Okresný súd Žilina prijal vyhlásenie obžalovaného a rozhodoval už len o treste. Uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere deväť rokov a šesť mesiacov," uviedla Anna Dudová Záborská pre TV JOJ. Verdikt je už právoplatný.


Súvisiaci článok
Na žilinskom sídlisku Hájik prepadli troch mužov. Páchatelia boli vyzbrojení boxerom a tonfou (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť