Utorok 30. 04. 2024 11:20:16 | Meniny má Anastázia

V štyroch mestských častiach Žiliny pribudnú nové workoutové prvky a ihriská

Obyvatelia mestských častí Zástranie, Budatín, Považský Chlmec a Mojšova Lúčka sa môžu tešiť na nové prvky, ktoré podporia ich športovú a pohybovú aktivitu. Informovali o tom zástupcovia mesta Žilina. Foto: ilustračné / Serhii_bobyk na Freepik.com

Juliana Krčulová|7. november 2022|13:35:09


Súvisiaci článok
Odhady WHO preukázali, že každý štvrtý dospelý človek nevykonáva dostatočné množstvo fyzickej aktivity
Čítajte viac >

Zástupcovia mesta Žilina rovnako avizovali, že s prácami na budovaní a dopĺňaní workoutových ihrísk na území mesta sa začne už v priebehu novembra. V mestskej časti Zástranie pribudne nové workoutové ihrisko pri kultúrnom dome, pri základnej škole v Budatíne bude park doplnený o stôl a lavičku, v Mojšovej Lúčke dobudujú na existujúcom ihrisku prvok „opičia dráha“ a obyvatelia Považského Chlmca sa môžu tešiť na nové workoutové ihrisko, ktoré vyrastie pri miestnom kultúrnom dome:

„V priebehu mesiaca november sa začne s prácami na budovaní a dopĺňaní workoutových ihrísk. V mestskej časti Zástranie pribudne nové ihrisko pri kultúrnom dome. Z workoutových prvkov bude obsahovať prvky lyže, ktoré slúžia na tlak v sede, bradlá určené na zdvih nôh, všeobecné bradlá, šikmú lavičku, hrazdu a lanovú pyramídu. Pri základnej škole v Budatíne bude park doplnený o stôl a lavičku. Jestvujúce workoutové ihrisko sa doplní o fit prvok veslovanie,“ priblížili zástupcovia mesta a ďalej pokračovali:

„V Mojšovej Lúčke dobudujú na existujúcom ihrisku prvok „opičia dráha“. Spomínaný prvok bude najväčším svojho typu na území mesta Žilina. Obyvatelia Považského Chlmca sa môžu tešiť na nové workoutové ihrisko, ktoré vznikne pri kultúrnom dome. Ihrisko bude obsahovať prvky na roznožovanie, stepper, orbitrek, tlaky a príťahy v sede, twister, korčule a lyže,“ informovali zástupcovia mesta Žilina, pričom dodali, že celkové náklady workoutových ihrísk predstavujú sumu 35 830,02 eur.

Bez názvu.jpg Foto: Mesto Žilina - Vizualizácia nového workoutového ihriska v Považskom Chlmci


Súvisiaci článok
Martinskí záchranári zabezpečili na horské chaty v Malej Fatre AED defibrilátory (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť