Streda 18. 09. 2024 02:43:59 | Meniny má Eugénia

3 tipy na to, ako prežiť chrípkovú sezónu v zdraví

Opäť tu máme chrípkovú sezónu, ktorá je sprevádzaná zvýšenou teplotou, bolesťou hrdla, zápalu priedušiek, či angínou. Ako prežiť túto chrípkovú sezónu v zdraví a zachovať si silnú imunitu? Alergológovia a imunológovia majú odpoveď. ILUSTRAČNÁ FOTO: Pixabay na Pexels.com

Radka Kostánová|26. október 2022|18:02:51


Súvisiaci článok
Ako bojovať proti jesennej únave? Alergológovia a imunológovia majú na to jasný názor
Čítajte viac >

Na Instagramovom profile alergológov a imunológov nájdete najčastejšie a overené tipy na to, ako odolať nachladnutiu a udržať sa fit počas celej jesene.

Pravidelne sa hýbať a užívať vitamíny

Najlepšie urobíte, ak svoju imunitu podporíte dostatkom vitamínov, ktoré účinne bojujú proti vírusom. Počas chladných mesiacov môžete zvýšiť konzumáciu potravín, ktoré sú bohaté na vitamíny C, D, zinok a antioxidanty. Avšak, rovnako ako strava, je dôležitý aj pohyb a spánok. Spite minimálne 7-8 hodín počas noci a športujte aspoň 3-4 x do týždňa.

ergfada.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Nathan Cowley na Pexels.com

Dať sa zaočkovať proti chrípke

Ak nie ste proti chrípke zaočkovaní, môžete to napraviť. Najlepší čas na očkovanie je na začiatku chrípkovej sezóny, ale nič zlé neurobíte, pokiaľ sa dáte zaočkovať aj teraz. Vakcíny sú hradené poisťovňou, preto vám postačí len lekársky predpis.

Vyhýbať sa pohybu, ak už chorí ste

Čo robiť v prípade, ak už chorí ste? Zostaňte doma, často v miestnosti vetrajte, nechodievajte na miesta, kde je veľa ľudí (pokiaľ musíte, majte nasadený respirátor) a oddychujte. Počas nachladnutia by ste sa mali fyzickej záťaži vyhýbať, lebo kvôli nej môžete mať imunitný systém ešte viac oslabený.


Súvisiaci článok
4 dôvody, prečo v noci nemôžete zaspať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť