Sobota 07. 09. 2024 10:32:18 | Meniny má Marianna

Nadýchnime sa naplno a zhlboka

Jeseň a s ňou spojené zmeny v počasí - sychravo, hmly, viac vlhka - sa tradične spájajú s vyšším výskytom viróz, chrípok, či rôznych respiračných ochorení.

Tlačová správa|25. október 2022|12:43:30

Aj v tradičnej čínskej medicíne je každému obdobiu - mesiacu pridelený orgán, ktorý môže byť viac oslabený a ktorému je potrebné venovať pozornosť.

Práve v období novembra a decembra sú viac zaťažené pľúca a hrubé črevo, ktoré sa označujú aj ako sesterské orgány. Aj preto viac pociťujeme ťažkosti s dýchaním, kašle, nádchy, nachladnutia, zápaly pľúc, priedušiek a ale aj ťažkosti s trávením, ktoré sa najviac objavujú v závere mesiaca december.

Hrubé črevo je jedným z najdôležitejších imunitných orgánov. A aj keď by sa zdalo, že nemôže mať žiadny vplyv na dýchanie a pľúca, opak je pravdou. Oba orgány sa vzájomne výrazne ovplyvňujú.

Preto ak nevenujete počas roka pozornosť tráveniu alebo imunitnému systému, práve v nadchádzajúcom období sa objavujú problémy so zahlieňovaním, kašlom, ťažším dýchaním.

Ideálne je, pokiaľ venujeme pozornosť posilňovaniu imunity a podpore jednotlivých orgánov v prislúchajúcich mesiacoch a počas celého roka si s každou nástrahou hravo poradíme.

O tom, aký orgán v ktorom mesiaci máme podporovať sa dozviete aj na našej webovej stránke alebo v našej predajni Serafin na J.M.Geromettu.

1 mala.jpg

Ideálny stav však u málokoho dnes funguje a tak sa oveľa častejšie v našich poradniach, v dopytoch od predajcov, ako aj v našej predajni v Žiline stretávame s tým, že zákazníci prichádzajú s akútnymi či chronickými ťažkosťami.

A čo v tomto prípade radíme my?

Byliny pomáhajú

Siahnite po bylinkách, ktoré Váš stav nevypínajú, ale podporujú prirodzené funkcie organizmu, podporujú prirodzene činnosť imunitného systému a tak si naše telo dokáže samo poradiť s ťažkosťami. U nás je hlavným cieľom poskytnúť komplexné riešenie a to zostaveným uceleným konceptom, v ktorom sú byliny poskladané tak, aby podporovali aj príbuzné oblasti a orgány prislúchajúce k existujúcemu problému.

Účinnou bylinou v tomto období je Echinacea, ktorá účinne zvyšuje imunitu, pôsobí proti baktériám a vírusom, priaznivo pôsobí pri infekciách dýchacích ciest a hlavne - jej účinok je silne preventívny.

Vhodné je vždy byliny skombinovať tak, aby podporovali ako hlavný orgán, tak aj pridružené, ktorými sú v tomto prípade hrubé črevo, tenké črevo, obličky a lymfatický systém. Ak neviete, ktoré byliny sú vhodné, u nás nájdete namiešané zmesi vo forme čajov napríklad Priedušky a Imunita. Vzájomne sa dopĺňajú, podporujú a zvyšujú svoje účinky.

Skvelou voľbou v období zvýšených viróz, chrípok, nachladnutí ako aj tráviacich ťažkostí je náš unikátny prípravok kapsuly Multiserafin. Ako o ňom už názov hovorí, je plný vitamínov a minerálov a zároveň účinných látok z bylín. Obsiahnutý butyrát napomáha regenerácií črevných slizníc a tým zabezpečuje lepšie vstrebávanie účinných látok, posilňuje a stabilizuje imunitný systém. Výborne pôsobí pri zvýšenom zahlienení, chronických zápaloch v organizme, urogenitálnych ťažkostiach, alergiách a množstve ďalších ťažkostí.

2.png

. Silnými antivirotickými účinkami oplýva aj Dračia krv, ktorá síce nie je z draka, ale dračiu silu určite má. Najmä pri infekciách horných dýchacích ciest a pľúc, pri nádche, chrípke, nachladnutí. Jej priaznivé účinky sa prejavujú aj pri zápaloch žalúdka, čriev, výskyte Helicobactera pilory a hnačkových virózach.

3_.png

Prelúskať jedálniček sa oplatí

Nielen byliny, ale aj strava výrazne ovplyvňuje náš imunitný systém a to, ako naše telo reaguje alebo nereaguje. Preto je vhodné upraviť svoj jedálniček. Obmedzte predovšetkým cukor, umelé sladidlá, ochucovadlá, sladené nápoje, koláče a iné sladkosti. V prípade zvýšených respiračných problémov vyraďte z jedálnička mlieko a mliečne výrobky, ktoré výrazne dráždia sliznice čriev a tým podporujú zvýšenú produkciu hlienu.

Konzervanty, glutamany, ochucovadlá sú látky, s ktorými si náš imunitný systém často nevie poradiť a tak ich tiež minimalizujte. Alkohol, lieky, cigarety sú skupinou, ktorá by v tomto prípade nemala byť súčasťou vášho života.

4 (1).jpg

Nadýchnime sa naplno

Aj keď počasie vonku nás veľmi nemusí lákať na prechádzky, odporúčame každý deň vyjsť na čerstvý vzduch a tu sa zhlboka a vedome nadýchnuť. Pri každom nádychu si predstavujte ako sa energia, ktorá plynie okolo vás, vlieva do vašich pľúc a s výdychom vypustite všetky ťažoby, smútky a to, čo už v sebe nepotrebujete. Vyživia sa nielen vaše pľúca, ale výrazne sa ukľudní aj vaša psychika. Ak máte potrebu, kdekoľvek v lese sa vykričte z plných pľúc.

5 dobra.jpg

Všetky spomínané produkty, dobré rady, osobné poradenstvo a množstvo iného nájdete aj v našej predajni v Žiline na ulici J.M.Geromettu, kde sa na vás tešia naše Serafinky.

6_ dobra.jpg

7.SERAFIN MAPKA (1).png

Tím Serafin - sprievodca na ceste za zdravím www.serafinbyliny.sk

Článok bol spracovaný v spolupráci so spoločnosťou Serafin.


Súvisiaci článok
Fagus SK sa zmenil na FGS Slovakia. V Bytči otvoril novú halu na výrobu oceľových rámov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť