Štvrtok 19. 09. 2024 03:13:45 | Meniny má Konštantín

Blízko Valčianskej Javoriny medveď napadol a dohrýzol bežca

Muž bežal po vyznačenom turistickom chodníku. Medveď ho napadol trikrát. Pomoc mu poskytli záchranári. FOTO: Facebook HZS

Michal Filek|13. október 2022|08:00:07


Súvisiaci článok
Medveď chodí starkým na ovocie do oplotenej záhrady
Čítajte viac >

Včera popoludní zasahovali horskí záchranári pri Valčianskej Javorine, kde medveď napadol 38-ročného bežca. Informáciu priniesla Horská záchranná služba na svojom Facebooku.

„Bežec sa pohyboval po žltom značenom turistickom chodníku v blízkosti Valčianskej Javoriny. Medveď ho napadol dokopy trikrát. Prvý krát mu zaútočil na tvár a hlavu, následne k ležiacemu prišiel ešte dva krát a pohrýzol mu celé telo, ruky, nohy aj trup. Horskí záchranári po príchode muža na mieste ošetrili a transportovali do obce Valča, kde ho odovzdali privolanej posádke RLP,“ informovali záchranári.

WhatsApp-Image-2022-10-12-at-20.28.20-1.jpeg

Zásah zdravotných záchranárov potvrdila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Na tiesňovej linke 155 sme prijali volanie o pomoc pre muža, ktorého údajne napadol medveď. Po príjazde na miesto zásahu ho záchranári prevzali od kolegov z HZS a ošetrili ho. Utrpel viaceré poranenia. Do nemocnice ho transportovali pri vedomí," uviedla Krčová.


Súvisiaci článok
"Je to výsmech!" hovorí Anna o odškodnom za smrť manžela, ktorého usmrtil medveď
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť