Štvrtok 19. 09. 2024 15:11:18 | Meniny má Konštantín

Medveď chodí starkým na ovocie do oplotenej záhrady

Anna a Stanislav Jaroňovci zo Sučian pri Martine si na záhrade pestujú ovocie. Každý rok sa tešia na sladké plody, no tento rok si na nich namiesto vnúčat pochutnáva medveď. FOTO: Milan Matuška

D U|19. júl 2022|08:32:09


Súvisiaci článok
Medvede chodia do Lipovca, obec vyzýva na zvýšenú opatrnosť!
Čítajte viac >

Milan Matuška sa vybral na návštevu starých rodičov. No prišiel aj nečakaný hosť. „Sedeli sme aj s dedkom a babkou na terase pred domom, vychutnávali sme si kávičku, keď sme zrazu spozorovali medveďa,“ opisuje Milan Matuška. Maco bol iba pár metrov od nich, no priamo v oplotenej záhrade starých rodičov. „Bol to mladý medveď, úplne kľudný,“ hovorí Milan. Hoci strach nemali, stretnutie brali s rešpektom. „Predsa len je to naša najväčšia šelma, ale očividne medveď vedel o nás, my sme vedeli o ňom. K momentu prekvapenia neprišlo a medveď bol úplne kľudný, skôr mu šlo o žrádlo,“ opisuje Milan svoje prvé stretnutie s medveďom.

Medveďa si všimol aj sused, ktorý vystrelil z poplašnej pištole. Reakciu medveďa nahrali na video ako podklady pre Zásahový tím. Môžete si ho pozrieť tu. „Chvíľu sa potuloval, ako začul výstrel, prebehol cez potok, to bol ešte stále na našom pozemku a tam si spokojne ďalej hodoval na malinách,“ opisuje Milan.

m.jpg

Starí rodičia na pozemku pestujú ovocie. No úrodu zbiera niekto iný. „Zožral nám morušu, jablká aj maliny,“ opisuje starká Anna Jaroňová.

Momentálne majú starí rodičia na prázdninách tri vnúčatá, vo veku 5, 7 a 11 rokov. Pustiť ich hrať sa do záhrady však teraz majú strach.


Súvisiaci článok
V Ružomberku pozor! Medvede chodia k záhradkárskym osadám
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť