Štvrtok 19. 09. 2024 15:11:35 | Meniny má Konštantín

Medvede chodia do Lipovca, obec vyzýva na zvýšenú opatrnosť!

Upozornenie na nebezpečenstvo stretu s medveďom uverejnila turčianska obec Lipovec na svojom Facebooku. Medvede videli na okraji obce, ale aj pri jazerách, ktoré teraz denne navštevujú aj rodiny s deťmi. FOTO: Facebook obce Lipovec

D U|16. júl 2022|09:30:57


Súvisiaci článok
V Ružomberku pozor! Medvede chodia k záhradkárskym osadám
Čítajte viac >

Obec Lipovec upozorňuje na zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní okrajovými časťami obce na ul. Hrabiny a ul. Dúbravy. V tejto časti bol zaznamenaný pohyb medveďa, hlavne vo večerných hodinách. Každé hlásenie od občanov o výskyte medveďa v obci je hlásené Zásahovému tímu Juh. Hlásenie môže urobiť aj občan priamo na číslo +421 903 201 879, “ uvádza obec.

Počas horúcich dní vyhľadávajú ľudia jazierka, ktoré sú blízko obce. No ich častými návštevníkmi sú aj medvede. Na pozore by preto mali byť najmä rodičia s deťmi. „Pri jazierku sme ich videli už asi päťkrát, chodia tam často. Chodí tam veľa ľudí a nie vždy po sebe upracú, tak asi ich lákajú aj tie odpadky. Ale včera som v dedine videla dva kontajnery prevrátené a rozhádzané. Medvede sú čoraz bližšie. Jasné, že sa bojíme,“ hovorí Anna z Lipovca.

Obec zároveň upozorňuje obyvateľov, aby odpadky z kuchyne nevyhadzovali do zberných nádob na komunálny odpad, ale využili naň nádoby priamo na to určené. V najbližšej dobe počet takýchto nádob plánujú navýšiť, aby boli na všetkých zberných miestach v obci.


Súvisiaci článok
Počas leta na Podbanskom stretnete aj policajtov na koňoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť