Piatok 29. 03. 2024 13:36:26 | Meniny má Miroslav

Prší a vy neviete, čo robiť? Inšpirujte sa našimi tipmi na výlet

Babie leto ešte stále neprišlo. Namiesto neho tu máme chladné a daždivé dni, počas ktorých sa môžete cítiť vyčerpane, unavene a znudene. Inšpirujte sa preto našimi tipmi na výlet, ktoré sa dajú podniknúť aj keď vonku prší. ILUSTRAČNÉ FOTO: Matheus Viana na Pexels.com

Radka Kostánová|30. september 2022|19:35:06


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Za posledným zemepánom gbelianskeho panstva
Čítajte viac >

Výstavy

Milovníci umenia sa môžu vybrať počas upršaného dňa na výstavy. V našom článku o kultúrnych podujatiach sa dozviete, aké môžete tento týždeň navštíviť. Taktiež je otvorená výstava aj v Kysuckom múzeu. Možností je veľa, stačí si len vybrať.

Wellness

Druhým tipom je oddych vo wellness. Priznajte si úprimne, kedy ste naposledy boli sebeckí a urobili niečo pre seba? Keď je pekné počasie, nie je na to čas. Využite tieto sychravé dni k tomu, aby ste svoje telo rozmaznali a vyskúšajte wellness alebo masáže.

Podmorský svet

Ak máte malé deti, na plnej čiare u vás vyhrá asi podmorský svet. Táto unikátna atrakcia očarí deti, no aj vás. Počas prehliadky budete mať možnosť vidieť exotické druhy rýb, žralokov a nebudú chýbať ani špeciálne efekty. Úplne zabudnete na to, že vonku prší.

pexels-snow-white-2721507.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Snow White na Pexels.com

Zámky

Keď je vonku zlé počasie, môžete navštíviť aj zachované zámky a hrady na Slovensku a cítiť sa tak kráľovsky a v suchu. V Žilinskom kraji je dominantou Oravský hrad, no pozrieť sa môžete aj na Bytčiansky zámok a Budatínsky hrad.

Múzeá

Daždivé dni môžete spestriť taktiež návštevou múzea. Pokiaľ sa radíte k fanúšikom histórie, určite sa nebudete nudiť a aj sa niečo nové naučíte. Či už pôjdete do múzea umenia, vedy, zoológie, historického múzea alebo iba do všeobecného, je to na vás. Vybrať si môžete skutočne také, na aké budete mať chuť.


Súvisiaci článok
Netradičné miesta na výlet v žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť