Utorok 23. 04. 2024 18:35:15 | Meniny má Vojtech

Ako vyriešiť 80 % problémov? Vyskúšajte tieto 3 veci

Malé, veľké, s rodinou, medzi priateľmi, v práci alebo v spoločnosti. Problémy. Všetci ich majú a vy nie ste (s veľkou pravdepodobnosťou) výnimkou. Vyskúšajte tieto 3 veci zaradiť do vášho života a uvidíte, že vám pomôžu. ILUSTRAČNÉ FOTO: Yan Krukov na Pexels.com

Radka Kostánová|15. september 2022|20:00:01


Súvisiaci článok
5 knižných tipov na jesenné obdobie
Čítajte viac >

Plánovať svoj deň vopred

Mnoho problémov vám vyrieši plánovanie. Dobre zvládnutý time management je hotové umenie, preto vám uľahčí život. Keď budete dopredu vedieť, čo vás čaká, môžete sa na situácie lepšie pripraviť, mať v zálohe plán B, alebo požiadať niekoho o pomoc. Vaše problémy tak budú menšie. Výhodou taktiež je, že sa ráno nebudete musieť ničím zdržiavať, lebo budete mať všetko pripravené.

Mať dostatok odpočinku

V našom minulom článku sme vám prezradili, prečo je dôležitý spánok. Bez odpočinku nemôžete v živote napredovať, lebo zmeny by sa vám uskutočňovali ťažšie. Keď chcete zlepšiť svoj život a riešiť problémy efektívne, doprajte si dostatok odpočinku a nepresiľujte sa. Pokiaľ nebudete oddychovať, môžete mať problém s koncentráciou a na všetkých budete nepríjemní.

Dodržiavať pravidlo piatich minút

Poslednou radou je pravidlo piatich minút. Spočíva v tom, že ak vám nejaká vaša činnosť alebo povinnosť zaberie 5 minút a menej, urobte ju hneď. Neodkladajte ju na neskôr alebo na večer. 5 minút naozaj nie je veľa a vďaka tomu, že sa do toho pustíte hneď, budete mať povinností stále menej a menej. Problémy sa nebudú nabaľovať, ale miznúť.


Súvisiaci článok
7 vitamínov, ktoré by ste nemali v chladnom počasí zanedbávať: Posilnia imunitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť