Štvrtok 25. 04. 2024 14:04:33 | Meniny má Marek

Žilinčan Michal o letnej dovolenke v Chorvátsku: Dnes by sme asi ťažko našli dovolenkovú destináciu, v ktorej zostali ceny rovnaké (FOTO)

Mladí chalani zo Žiliny sa rozhodli svoju letnú dovolenku stráviť v chorvátskom prímorskom meste Vodice. Michal nám v našom rozhovore opísal zmeny, s ktorými by mal každý turista, ktorý sa rozhodne tohtoročnú letnú dovolenku stráviť v Chorvátsku, počítať, ale zaspomínal aj na úsmevnú príhodu, keď ich šesť kopčekov zmrzliny vyšlo na viac ako tridsať eur. Foto: Súkromný archív Michala Urbana

Juliana Krčulová|27. júl 2022|09:23:32


Súvisiaci článok
Motorkár Marek Výboh: Všetko je to jeden veľký tréning, len sa netreba báť pýtať si radu a pomocnú ruku (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Partia Žilinčanov navštívila chorvátske mesto Vodice, ktoré patrí k obľúbeným prímorským letoviskám severnej Dalmácie. Našu redakciu zaujímalo, ako partia mladých chalanov zo Žiliny hodnotí tohtoročnú dovolenku v Chorvátsku.

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.32.jpeg

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.30.jpeg

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.27.jpeg

„Tohtoročnú dovolenku v Chorvátsku hodnotíme ako priemernú. Priestor na zlepšenie vidíme hlavne v gastronómii. Možno sme však narazili na tie priemernejšie reštaurácie a tie kvalitnejšie ostali pre nás nepoznané,“ priblížil našej redakcii Žilinčan Michal Urban, ktorý sa spolu s kamarátmi rozhodol tohtoročnú letnú dovolenku stráviť v chorvátskom meste Vodice.

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.46 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.46 (3).jpeg

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.46 (2).jpeg

Michala sme sa tiež opýtali, či sa oproti minulému roku v chorvátskom letovisku niečo zmenilo, či sa napríklad nenavýšili ceny. „Minulý rok sme túto krajinu nenavštívili, avšak zo skúseností iných Slovákov, našich kamarátov, ktorí Chorvátsko navštívili aj minulý rok, je zrejmé, že navýšenie cien môžeme porovnať s tým v našej krajine. Išlo hlavne o ceny ubytovania, samozrejme paliva, služieb, potravín a jedla v reštauráciách,“ upresnil Michal.

Našu redakciu ďalej zaujímalo, či partia Žilinčanov vedela o avizovaných zvýšených cenách za ubytovanie alebo potraviny ešte predtým, ako sa rozhodla do Chorvátska tento rok vycestovať.

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.46.jpeg

„Na túto otázku sme sa nesnažili hľadať odpoveď ešte pred vycestovaním, pretože zvýšenie cien sme brali tak nejak automaticky a globálne. Dnes by sme asi ťažko našli dovolenkovú destináciu, v ktorej zostali ceny rovnaké ako po minulé roky a nezvýšili sa aspoň minimálne,“ opísal našej redakcii mladý Žilinčan Michal, ktorého s informáciami o ich bežných denných výdavkoch doplnili jeho kamaráti:

„Raňajky sme si robievali u nás na dome. Priemerná cena každodenného nákupu na raňajky bola v prepočte okolo osemnásť eur pre tri osoby. Tým, že bývali vysoké teploty, tak chuť do jedla nebola štandardná a obedy s večerami sme spájali. Klasická večera na osobu vyšla približne dvadsať eur, pizza zhruba desať eur. Vstup pre tri osoby na miestnu diskotéku bol 300 kún, v prepočte okolo 43 eur, klasické „kolo“ pozostávajúce z alkoholu a nealka pre tri osoby vyšlo približne 180 kún, takže nejakých 26 eur,“ uviedli Žilinčania a ďalej pokračovali:

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.20.jpeg

„Najviac v šoku sme ostali, keď pani od nás vypýtala za šesť kopčekov zmrzliny 225 kún, čo je viac než tridsať eur. Po chvíli nám to nedalo a opýtali sme sa jej, či nám prihodila do zmrzliny aj trošku zlata. Nakoniec z toho vyplynulo, Bohu vďaka pre nás, že pani sa pomýlila a mali sme platiť len niečo cez 80 kún,“ zaspomínali na zaujímavú príhodu z chorvátskej zmrzlinárne chalani zo Žiliny.

Na záver nášho rozhovoru zhrnuli svoje pocity a dojmy z tohtoročnej letnej dovolenky vo Vodiciach.

WhatsApp Image 2022-07-13 at 10.45.46 (4).jpeg

„Z nášho pohľadu sú tamojšie ceny trochu premrštené. Domáci sú si však vedomí, že turistom neostane nič iné, ako využiť ich služby, podľa toho aj vytvárajú cenotvorbu. Otázne je, či im to vydrží a turistov to nezačne odrádzať, a nezvolia v budúcnosti lacnejšie destinácie, akými sú momentálne Turecko, či Tunisko,“ uzavreli pre našu redakciu mladí chalani zo Žiliny.


Súvisiaci článok
Žilinčan Matej o hokejovom zážitku z Helsínk: Tak, ako chlapci na ľade, aj my sme zo seba vydali všetko na tribúnach (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť