Utorok 17. 09. 2024 02:31:45 | Meniny má Olympia

Spolupráca policajtov a hasičov zachránila ďalší ľudský život

V stredu 20. júla 2022 krátko po deviatej hodine bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar bytu na poschodí bytového domu na Revolučnej ulici v Kysuckom Novom Meste. Foto: ilustračné / Anna Shvets na Pexels.com

Juliana Krčulová|22. júl 2022|18:15:13


Súvisiaci článok
Kysuckí policajti vykopli dvere na byte, aby majiteľke zachránili život
Čítajte viac >

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Michala Kypusa, zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Kysuckom Novom meste a z Hasičskej stanice v Žiline.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar bytu na štvrtom poschodí bytového domu, dvere ktorého sa nedali otvoriť. Po násilnom vniknutí do bytu za asistencie hliadky polície, hasiči našli na podlahe jednu osobu, ktorú ihneď vyniesli z bytovky a odovzdali na ošetrenie zdravotníckym záchranárom HaZZ. Tí osobe poskytli prvú pomoc a za stáleho monitoringu životných funkcií transportovali na ďalšie ošetrenie do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline,“ priblížil Kypus.

foto1 (1).jpg Foto: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline

Hasiči podľa jeho slov našli v byte pripálenú stravu, ktorú vyniesli na balkón a byt odvetrali.

„Ďalšie osoby sa v byte nenachádzali. Požiar bol krátko po príchode lokalizovaný a do dvadsiatich minút zlikvidovaný. Hasiči zasahovali za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov. Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby – intoxikovaná splodinami horenia. Zasahovalo šesť profesionálnych hasičov s tromi kusmi techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov,“ uzavrel Michal Kypus.


Súvisiaci článok
Ďalšia vykradnutá garáž na Hájiku! Majiteľ prosí verejnosť o pomoc
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť