Streda 18. 09. 2024 17:22:28 | Meniny má Eugénia

Kysuckí policajti vykopli dvere na byte, aby majiteľke zachránili život

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto, Daniel Kalužník a Roman Belanec, boli počas svojho včerajšieho výkonu služby vyslaní na preverenie požiaru v bytovom dome v Kysuckom Novom Meste. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|22. júl 2022|11:10:54


Súvisiaci článok
Martinskí policajti zachránili život mužovi v bezvedomí
Čítajte viac >

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto, ppráp. Daniel Kalužník a stržm. Roman Belanec, boli včera doobeda počas výkonu služby vyslaní na preverenie požiaru v bytovom dome v Kysuckom Novom Meste.

„Po príchode na miesto videli, že popod dvere bytu uniká dym do priestorov chodby bytového domu. Na opakované klopanie a slovné výzvy nik nereagoval. Keďže boli splnené všetky zákonné podmienky na využitie oprávnenia otvorenie bytu, tak policajti vykopli v dverách otvor a cez ten sa pretlačili do bytu,“ opisuje Polícia Slovenskej republiky vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Kysuckí policajti značne zadymený byt prekontrolovali a na zemi našli nehybne ležiacu osobu v bezvedomí.

„Policajti túto osobu z bytu vyniesli von a poskytli jej predlekársku prvú pomoc. Po krátkej dobe sa osoba prebrala k vedomiu a bola odovzdaná záchranárom. Žena uviedla, že dala variť jedlo na sporák a viac si už nepamätá,“ opísali policajti včerajší incident v Kysuckom Novom Meste. Riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, pplk. Ing. Miloš Vojtek uviedol:

„Príslušníci sa svojím rýchlym a profesionálnym konaním podieľali na záchrane života osoby a zabránili jej možnému úmrtiu v dôsledku udusenia, resp. v dôsledku požiaru, odvrátili tragédiu a naplnili poslanie polície „pomáhať a chrániť“ uzavrel Vojtek.


Súvisiaci článok
Mladík z Čadce pod vplyvom alkoholu spôsobil dopravnú nehodu na neevidovanej motorke vlastnej výroby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť