Streda 27. 03. 2024 02:11:28 | Meniny má Alena

Žiaci martinského gymnázia reprezentovali ŽSK na akcii Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě (FOTOGALÉRIA)

Tohtoročný 16. ročník akcie Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě sa uskutočnil v stredu 22. júna 2022. Žilinský samosprávny kraj reprezentovali žiaci prvého a druhého ročníka Gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha v Martine. Foto: WWW mojastredna.sk

Juliana Krčulová|20. júl 2022|08:05:34


Súvisiaci článok
Riaditeľka martinského gymnázia: Našou filozofiou je podporovať všetkých žiakov a povzbudzovať ich k sebadôvere a sebarealizácii (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

„V troch prezentačných stánkoch žiaci GVPT učili a zabávali návštevníkov prostredníctvom rozličných experimentov z fyziky, chémie a biológie ako meranie hydrostatického tlaku v kvapaline, tornádo vo fľaši, meranie tlaku vzduchu v balóne, vlastnosti dymu, meranie intenzity UVB žiarenia, vplyv elektrickej energie na ľudské telo, mikroskopické pozorovanie pletív a tkanív, redoxné deje – modrá čaša, farebné reakcie iónov kovov, protolytické reakcie – premena vody na víno, tajné písmo, ako sa dá vyrobiť “krv”, kremičitanová záhrada a iné,“ uviedli pedagógovia z martinského gymnázia.

07.jpg

022.jpg

012.jpg


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Tanečníci Valentína Nemravová a Oliver Kuniak (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť