Piatok 26. 04. 2024 19:05:20 | Meniny má Jaroslava

Talenty Žilinského kraja: Tanečníci Valentína Nemravová a Oliver Kuniak (FOTO + VIDEO)

Pätnásťročná Valentína Nemravová a sedemnásťročný Oliver Kuniak z martinského tanečného klubu PegaFun Dance Group sú študentami osemročného Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine. V týchto dňoch sa pripravujú na Majstrovstvá sveta v štandardných tancoch, ktoré sa uskutočnia v chorvátskom Záhrebe, a zároveň poctivo trénujú aj na Majstrovstvá sveta v desiatich tancoch, ktoré sa budú konať v Salaspils v Lotyšsku. Viac nám o svojich budúcich plánoch prezradili v našom rozhovore. Foto a video: Juliana Krčulová, SP 21

Juliana Krčulová|9. júl 2022|10:48:52


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Tanečníci Svetlana Pekarová a Martin Strausz (VIDEO)
Čítajte viac >

„Volám sa Valentína Nemravová, mám pätnásť rokov a som študentkou osemročného Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine. Aktuálne tancujem v klube PegaFun Dance Group Martin, venujem sa spoločenským tancom už desať rokov,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná tanečníčka z Martina, Valentína Nemravová, ktorú doplnil jej tanečný partner, Oliver Kuniak:

„Moje meno je Oliver Kuniak, mám sedemnásť rokov, tancujem v klube PegaFun Dance Group Martin už desať rokov a chodím na Gymnázium Jozefa Lettricha v Martine,“ dodal sedemnásťročný tanečník.

1.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

2.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

3.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

4.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

Valentína sa tancu venuje od svojich piatich rokov a jej láska k tancu sa začala rozvíjať v tanečnom klube Aknela klub Martin.

„Popri spoločenských tancoch som robila aj iné športy, ako napríklad moderné tance v ľudovej škole umenia alebo karate v Karate klub FATRA Martin. K tancovaniu ma doviedla moja rodinná kamarátka, ktorej som za to veľmi vďačná. Bavilo ma počúvať hudbu a ešte viac ma bavilo vrtieť sa do jej melódie,“ prezradila pätnásťročná rodáčka z Martina.

5.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

6.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

7.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

Oliver sa tancu začal venovať na základnej škole a tancuje od šiestich rokov v tanečnom klube PegaFun Dance Group Martin. K tancu sa podľa jeho slov dostal rovnako ako Valentína, cez svoju rodinnú kamarátku, s ktorou spoločne hrávali na xboxe obľúbenú tanečnú hru Just dance.

„Taktiež som robil aj iné športy, hral som futbal, hádzanú, ale po niekoľkých rokoch som sa vykašľal na všetko a začal som sa sústrediť iba na tanec,“ priblížil Oliver.

8.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3459.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3456.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

„Náš tréning spočíva v tom, že päťkrát do týždňa trénujeme a cez víkendy mávame buď súťaže, alebo keď nie je súťaž, tak opäť trénujeme. Na našich tanečných tréningoch sa venujeme hlavne zostavám, ale ďalej sa venujeme aj správnemu držaniu tela, rytmizácii, ale aj správnej technike nášľapov. Okrem takýchto tanečných tréningov chodievame aj dvakrát do týždňa do posilňovne, kde trénujeme buď kondične, alebo silovo, podľa toho na čo sa chceme zamerať,“ opísali svoju tréningovú prípravu nadaní tanečníci.

IMG-3465.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3466.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3467.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3457.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

Valentína nám v rozhovore prezradila, že každá súťaž je pre ňu výnimočná, pretože si z nej odnesú vždy nové skúsenosti.

„Pre mňa je každá súťaž výnimočná, pretože z každej súťaže si odnášame nové skúsenosti, avšak z niektorých si odnášame aj majstrovské tituly. Najviac pre mňa významné boli Majstrovstvá Slovenska v štandardných tancoch v roku 2019, kedy sme prvýkrát vyhrali majstrovský titul. V momente vyhlasovania výsledkov som si chvíľu myslela, že na nás zabudli, lebo nevyhlasovali naše mená. Vyhlásili nás napokon až nakoniec ako majstrov a bol to neskutočný zážitok, hlavne preto, že sme mohli ísť ďalej reprezentovať Slovensko, bola to česť,“ zaspomínala Valentína, ktorú doplnil jej tanečný partner Oliver:

IMG-3460.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3459.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3455.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3450.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

„V roku 2021 sme sa zúčastnili Slovenského pohára pre dospelých, kde sme v celkovom hodnotení skončili štvrtí, čím sme postúpili do najvyššej výkonnostnej triedy S v štandardných tancoch.“

IMG-3469.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3470.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3472.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3473.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3474.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

IMG-3471.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

V týchto dňoch sa mladí tanečníci pripravujú na Majstrovstvá sveta v štandardných tancoch, ktoré sa uskutočnia v chorvátskom Záhrebe, a zároveň poctivo trénujú aj na Majstrovstvá sveta v desiatich tancoch, ktoré sa budú konať v Salaspils v Lotyšsku. Viac nám o svojich budúcich plánoch prezradili v našom videu!

IMG-3475.JPG Foto: Súkromný archív Valentíny Nemravovej

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Spevák a tanečník Vojtech Baláž (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť