Streda 04. 09. 2024 18:27:25 | Meniny má Rozália

Mesto Martin je opäť víťazom v bicyklovaní

Do práce na bicykli sa vybralo najviac ľudí v Martine, mesto sa tak stalo opäť víťazom kampane. FOTO: mesto Martin

D U|15. júl 2022|14:22:04


Súvisiaci článok
Na Tulskej ulici na Vlčincoch buduje mesto nové dopravné ihrisko (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„V kampani Do práce na bicykli 2022 mesto Martin obhájilo v konkurencii 105 samospráv prvenstvo už piatykrát! Obrovská vďaka všetkým zúčastneným!,“ uviedlo mesto na Facebooku.

Kampaň Do práce na bicykli je súťaž určená pre tímy a jednotlivcov. Súťažiace tímy mali dvoch až štyroch členov, tí počas júna využívali na cestu do práce prioritne bicykel.

Niekoľkoročnou aktivitou chcú organizátori poukázať na dôležitosť osobného rozhodnutia pri voľbe, či ísť do práce autom alebo akýmkoľvek ekologickým spôsobom - od bicykla až po vlak, či autobus. Jednotlivé jazdy si súťažiaci evidujú, tak ako po iné roky, v elektronickom systéme a najazdené kilometre poctivo zapisujú na web.

Súťaže sa mohli zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí v deň začatia kampane dosiahli vek minimálne 15 rokov.

Tento ročník kampane sa niesol v duchu sloganu „Zmenu máš na dosah ruky“. Novinkou tohto ročníka bolo zapojenie samosprávnych krajov.

Martinčania sa do kampane zapájajú pravidelne a veľmi úspešne. „Verím, že sa aj do tohtoročnej súťaže zapojí dostatočné množstvo Martinčanov, aby obhájili prvenstvo z minulých rokov. Svojím postojom budú inšpiráciou pre tých, ktorí ešte stále na presun do práce používajú auto. Prajem im pekné počasie a množstvo najazdených cyklokilometrov,“ povedal pred spustením kampane primátor mesta Martin Ján Danko a jeho želanie sa splnilo.

Kampaň vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky a v tomto roku sa konal už jej deviaty ročník.

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť