Nedeľa 19. 05. 2024 14:09:59 | Meniny má Gertrúda

Martinskí policajti zachránili život mužovi v bezvedomí

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin – západ včera v noci počas výkonu služby spozorovali v strede cesty odstavené osobné motorové vozidlo so zapnutým výstražným znamením. Vo vozidle našli vodiča, ktorý nereagoval. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|15. júl 2022|07:32:26


Súvisiaci článok
Vodič z Topoľčian vyzdvihol ľudskosť a svedomitý prístup žilinských policajtov
Čítajte viac >

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin – západ práp. Peter Racek a stržm. Bc. Erik Kľoc v stredu v noci počas výkonu služby spozorovali v strede cesty medzi križovatkami cesty I/65 s miestnymi komunikáciami v Martine odstavené osobné motorové vozidlo so zapnutým výstražným znamením.

„Dvere boli uzamknuté, tak policajti rozbili okno na dverách spolujazdca, auto otvorili a vodiča vytiahli von z auta na krajnicu, hneď začali poskytovať predlekársku prvú pomoc a zavolali záchranárov,“ informovali príslušníci polície vo svojom príspevku na sociálnej sieti a ďalej pokračovali:

„Pri hliadke sa zastavil dobrovoľný hasič z Koštian nad Turcom, ktorý mal pri sebe zdravotnícku výstroj prvej pomoci a do príchodu záchranárov nepretržite spoločne pokračovali v poskytovaní prvej pomoci. Muža si na mieste prevzala Rýchla lekárska pomoc.“

Policajtom sa poďakovali aj martinskí záchranári.

„Dobrý večer. Martinská rýchla lekárska pomoc by sa chcela veľmi pekne poďakovať pánom príslušníkom Policajného zboru, ktorí včera v neskorších večerných hodinách okolo 22:00 hodine v Martine na výpadovke resuscitovali pána. Vďaka ich rýchlemu a pohotovému zásahu zachránili danému pánovi život. Stabilizovaného sme ho odovzdali v Nemocnici,“ uviedli martinskí záchranári vo svojej správe.


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica obmedzila návštevy na troch oddeleniach. Pribudnú aj ďalšie?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť