Štvrtok 28. 03. 2024 22:20:38 | Meniny má Soňa

Kavecká neuspela so sťažnosťou a hrozí jej osemročný trest

Monika Kavecká, starostka Kuneradu a poslankyňa parlamentu, neuspela so sťažnosťou voči obvineniu z trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní. Dozorujúca prokurátorka dala za pravdu vyšetrovateľovi a Kaveckej tak hrozí osemročný trest odňatia slobody. FOTO: TASR

Michal Filek|24. jún 2022|17:34:00


Súvisiaci článok
Starostku Kuneradu Moniku Kaveckú opäť obvinili. Na krku má údajné machinácie pri verejnom obstarávaní
Čítajte viac >

Obvinenie si starostka vyslúžila pre kauzu výstavby obecných bytov v Kunerade za tri milióny eur. Pochybenia konštatoval a Úrad pre verejné obstarávanie. Informovala o tom spravodajská televízia TA3.

“Pokiaľ ide o námietky sťažnosti obvinenej, tieto vyhodnotila ako neopodstatnené, čo však nemá vplyv na to, že budú predmetom ďalšieho dokazovania," povedal pre TA3 zastupujúci hovorca žilinskej krajskej prokurátorky Alexander Fenik.

Kaveckej obhajkyňa Denisa Mrázovská situáciu komentovala takto: "Potom je už len možnosť využiť mimoriadny opravný prostriedok, obľúbený paragraf 363, ale ten nebudeme využívať.”

“Spisový materiál v predmetnej veci bol zaslaný na Okresnú prokuratúru. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Spis si teraz vyžiadala dokonca aj generálna prokuratúra, „za účelom preskúmania zákonnosti postupu a rozhodovania orgánov činných v trestnom konaní v uvedenej veci“. Uviedla to hovorkyňa Jana Tökölyová.

Generálna prokuratúra má dve možnosti. Buď sa stotožní s dozorujúcou prokurátorkou, alebo využije paragraf 363 a Moniku Kaveckú zbaví obvinenia. Uviedla TA3.


Súvisiaci článok
Poslankyňa Kavecká považuje svoje obvinenie za absurdné
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť