Štvrtok 25. 04. 2024 19:36:09 | Meniny má Marek

Starostku Kuneradu Moniku Kaveckú opäť obvinili. Na krku má údajné machinácie pri verejnom obstarávaní

Polícia znova obvinila starostku obce Kunerad a poslankyňu Obyčajných ľudí. Hrozí jej až osem rokov za mrežami. Do problémov sa mala dostať pre výstavbu nájomných bytov. FOTO: TASR

D U|16. marec 2022|15:37:49

Pred mesiacom zrušila Monike Kaveckej obvinenia žilinská prokuratúra, pre formálne pochybenia. Upozornila na ne v sťažnosti Kavecká. Vyšetrovateľ ju teraz ale obvinili opäť.

„Po vrátení spisového materiálu vyšetrovateľ OR PZ v Žiline, obvinil 48 ročnú ženu z trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Kavecká však naďalej trvá na svojej nevine. „Deklarujem to, čo som hovorila aj na začiatku, že sa cítim byť nevinná,“ uviedla Kavecká pre Televíziu TA3. Opäť podala sťažnosť.

„Vyšetrovateľ len formálne doplnil nejakú sumu do skutkovej vety o vznesení obvinenia, avšak v žiadnom smere nevykonal dokazovanie, ktoré by vôbec preukazovalo, že pani Kavecká svojim konaním naplnila nejaké znaky skutkovej podstaty trestného činu,“ uviedla pre TA3 Denisa Mrázovská, advokátka Kaveckej. Sťažnosť má na stole prokuratúra.

Výstavba nájomných bytov v Kunerade od začiatku čelí rôznym podozreniam. K zákazke za 3 milióny eur sa mal developer dostať vďaka pozemku, ktorý dostal do dlhodobého prenájmu.


Súvisiaci článok
Monike Kaveckej, starostke Kuneradu, zrušila prokuratúra obvinenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť