Nedeľa 05. 05. 2024 05:58:06 | Meniny má Lesia, Lesana

Monike Kaveckej, starostke Kuneradu, zrušila prokuratúra obvinenie

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. FOTO: TASR

TASR|14. február 2022|14:07:20

Starostke obce Kunerad a poslankyni Národnej rady (NR) SR Monike Kaveckej (OĽANO) zrušila Okresná prokuratúra Žilina obvinenie zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Pre TASR to potvrdili Kavecká aj hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Martin Kokles.

Kavecká si v pondelok prevzala list z okresnej prokuratúry, v ktorom sa píše, že uznesenie o vznesení obvinenia sa ruší a prípad sa vracia späť vyšetrovateľovi. "Nechcela by som sa vyjadrovať k tomu, pokiaľ nedostanem ospravedlnenie od nadácie Zastavme korupciu a od poslanca NR SR Richarda Rašiho (nezaradený) za ich nepravdivé vyjadrenia v médiách," uviedla. Nechce mediálne vystupovať, aby neovplyvňovala vyšetrovanie a orgány činné v trestnom konaní.

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. "Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele," tvrdí nadácia. Kavecká obvinenie považovala za absurdné.


Súvisiaci článok
Poslankyňa Kavecká považuje svoje obvinenie za absurdné
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť