Štvrtok 25. 04. 2024 19:19:36 | Meniny má Marek

„Pokopali sme, posadili sme, už aby sa len urodilo,“ Jar na dedine bola plná práce aj v kysuckom skanzene (FOTO + VIDEO)

Na jar býva na dedine práce neúrekom. Ako na jar pracuješ, tak sa pred zimou tešíš. V kysuckom skanzene vo Vychylovke jeden dedinský jarný deň priblížili návštevníkom. FOTO A VIDEO: Múzeum kysuckej dediny a Historická úvraťová železnica vo Vychylovke

D U|16. máj 2022|10:24:02


Súvisiaci článok
Noc múzeí a galérií vo Vychylovke mala čarovnú atmosféru
Čítajte viac >

„Dnes sme mali v skanzene krásnu jarnú nedeľu s pestrým programom. Od rána sme sa venovali revitalizovaniu ovocnej záhrady, členovia Slovenského zväzu záhradkárov Nová Bystrica nám vysadili nové jablone,“ uviedlo Múzeum Kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke.

Podujatie svojim zaujímavým a veselým vystúpením dotvorili folkloristi. „Po obede Folklórna skupina Kýčera priblížila, ako sa kedysi sadili na dedine zemiaky. Mohli ste si vypočuť aj odbornú prednášku o poľnohospodárstve,“ opisuje podujatie múzeum.

IMG_9897.jpg

No a po práci treba energiu opäť doplniť. O to sa postarali šikovné ruky kuchárok. „Kto vyhladol, si určite pochutnal na kapustniakoch, či fazuľovej polievke s kapustou a na záver si mohol kúpiť, aj muškáty, priesady, bylinky,“ dodalo múzeum.

Video si môžete pozrieť na tomto odkaze.

IMG_9904.jpg

IMG_9900.jpg

IMG_9905.jpg

IMG_9893.jpg

IMG_9892.jpg


Súvisiaci článok
6 skanzenov v Žilinskom kraji, ktoré ponúkajú návrat do histórie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť