Utorok 19. 03. 2024 02:47:15 | Meniny má Jozef

Keď prestanete robiť tieto veci, budete u ľudí obľúbenejším človekom

Ak sa aj vy pristihnete pri tom, ako si želáte byť u ľudí obľúbenejšou osobou, ste na správnom mieste. V tomto článku vám odhalíme 6 vecí, ktoré ste by mali prestať robiť, pokiaľ chcete pôsobiť na okolie atraktívne. ILUSTRAČNÉ FOTO: Pexels / Pixabay

Michal Filek|15. máj 2022|18:24:06


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Speváčka a tanečníčka Vanessa Ostrochovská (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Nebuďte leniví

V prvom rade by ste sa mali viac zapájať do spoločenského a kultúrneho diania. Keď odmietate každú ponuku na výlet, kultúrnu akciu alebo rodinné podujatia, je samozrejmé, že budete mať menej priateľov a nikto s vami nebude chcieť tráviť čas. Prestaňte byť lenivým človekom a začnite byť iniciátorom zábavy vy. Uvidíte, ako sa prostredie okolo vás zmení.

Netvárte sa otrávene

Pokiaľ sa budete tváriť znechutene a tak, akoby ste zjedli kyslé uhorky, nečudujte sa, že sa od vás každý bude držať ďalej. Keď chcete zvýšiť svoju atraktivitu, mali by ste sa zamerať na pozitívne myslenie a optimistický prístup k životu. Každodenný úsmev na tvári a radosť zo života vám zaručia veľký okruh priateľov, u ktorých budete obľúbeným človekom.

Nesťažujte sa stále na svoj život

Pravda je taká, že na svete neexistuje človek, ktorý nemá problémy. Sťažovať sa môže naozaj ktokoľvek, pretože je to jednoduché, no nemali by ste to robiť neustále. Ľudia majú dosť svojho trápenia, nepridávajte im ho navyše, lebo s vami prerušia kontakt. Skôr sa rozprávajte o témach, ktoré vás spájajú a rozprúdia veselú atmosféru.

Neohovárajte druhých ľudí

Keď budete v spoločnosti ľudí a začnete niekoho ohovárať, v skutočnosti len ukážete, aký nudný život žijete. Nemáte nič iné na práci, len komentovať druhých? Toto nie je správanie, ktoré by vám zvýšilo vašu atraktivitu. Namiesto neho by ste mali ostatným ľuďom dopriať úspech a svoj život by ste mali žiť tak, aby ste nemali čas sa zaoberať tým, čo robia iní.

Nezanedbávajte svoj vzhľad

Aj keď to môže znieť povrchne, atraktivitu zvyšuje aj prvý dojem a vzhľad človeka. Pokiaľ ju chcete zvýšiť, mali by ste sa o seba patrične starať, upravovať sa a slušne sa obliekať. Neznamená to však, že by ste každý deň mali chodiť oblečení ako do divadla, no základná úprava a starostlivosť by mali byť samozrejmosťou.

Nehovorte len o sebe

Pôsobili by ste sebeckým a namysleným dojmom. Ľudia nemajú radi, keď sa pri niekom nedostanú k slovu, pretože úlohou rozhovoru je to, že sa dvaja ľudia v rozprávaní striedajú. Ak chcete pôsobiť priateľskejšie, mali by ste sa viac pýtať, než rozprávať o sebe. V dnešnej dobe je aktívne počúvanie raritou, preto by ste mali byť prítomní a snažiť sa o to.


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Akordeonista a futbalista Marek Holínec (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť