Pondelok 29. 04. 2024 18:48:57 | Meniny má Lea

Deťom z Liptova na životnom prostredí záleží

Módna prehliadka odevov z odpadových surovín, envirokvíz, či šitie látkových rúšok. Žiaci základných škôl na Liptove si užili deň zameraný na životné prostredie. S cieľom zvýšiť ich povedomie, sa v regióne každoročne koná konferencia Separáčik. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

D U|1. máj 2022|10:35:26

Hravou a inšpiratívnou formou viesť deti k záujmu o životné prostredie. To je poslanie detských konferencií. Tohtoročná sa uskutočnila na Základnej škole Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. „Žiaci zo všetkých mestských škôl si tvorivou a súťažnou formou pripomenuli význam čistého životného prostredia pre budúcnosť ľudstva. Na jubilejnom piatom ročníku podujatia prezentovali príspevky na témy odpad, separácia a priblížili dvanásť bodov, ako chrániť planétu Zem. Akciu dotvorili kreatívne zostavené výstavky so zameraním na vodu, plasty, kovy či papier,“ uvádza na Facebooku mesto Liptovský Mikuláš.

Konferenciu si každý rok pripravujú žiaci, zvolia si oblasť, vypracujú vlastné príspevky a prezentácie, ktoré potom prezentujú pred publikom. Akciu vždy dotvoria aj výtvarne.

IMG_9214.jpg

IMG_9215.jpg

IMG_9216.jpg

IMG_9218.jpg

IMG_9219.jpg

IMG_9220.jpg

IMG_9221.jpg


Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš: Nájomníci z bytov v osade Hlboké budú mať prístup k vode za kredit
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť