Piatok 26. 04. 2024 06:06:26 | Meniny má Jaroslava

Kriminálne prípady minulosti: Kuchynský nôž v tele ženy objavili až počas pitvy

Ťažké povahové úchylky, nízka inteligencia, žiarlivosť, agresivita a zapíjanie liekov alkoholom. Štefan Mlynarovič dostal za vraždu družky 25 rokov. Keď po takmer 15 rokoch z basy vyšiel, nevydržal ani rok a vraždil znova. Johny, ako ho prezývali, dostal doživotie. POZOR! UPOZORŇUJEME, ŽE OBSAH NIE JE VHODNÝ PRE MALOLETÉ OSOBY A CITLIVÉ POVAHY. ILUSTRAČNÁ FOTO: ZVJS

D U|17. apríl 2022|09:23:46

Je 1. júl 1975. Johny je so svojou známou, Boženou, v rodičovskom byte. Je dotieravý a keď ho ona odmieta, vystupňuje sa v ňom agresivita a ženu udiera päsťou do tváre. Božena od bolesti vykríkne a po údere padá k zemi. Na to Johny berie do ruky ťažký popolník a celou silou ženu udiera do hlavy. Spôsobí jej zlomeniny lebky, vpáčenie úlomkov kostí a krvácanie do mozgu. Bezcitný útočník ešte pre istotu berie látkový opasok a žene ním omotáva krk. Silno zatiahne. Božena zomiera na udusenie.

Za vraždu dostáva Mlynarovič trest 25 rokov. Priťažuje mu aj fakt, že v minulosti už trestaný bol, za lúpež. Po takmer 15 rokoch sa ale v roku 1991 dostáva podmienečne na slobodu. Dobrotu však dlho neseká.

Júl 1992. Johny žije v byte u známej. Tá je práve v nemocnici, tak on má byt iba pre seba. Ide práve z krčmy, keď zbadá na lavičke sedieť iba 11 ročné dievčatko. Z videnia ho malá Janka pozná, stretol sa párkrát s jej rodičmi. Zvrhlík s dievčatkom chvíľu debatuje a potom ho odláka na neznáme miesto. Tam bezbranné dievča znásilňuje a dusí. Janka zomiera. Jej telo narýchlo balí do vriec z kontajnera a berie so sebou do bytu priateľky, v ktorom žije. Časti oblečenia dievčatka hádže do smetí a zabalené telíčko ukladá do odkladacieho priestoru gauča. V byte potom spokojne žije ďalej. Po asi dvoch týždňoch odtiaľ odchádza a už sa viac nezjaví. Sedem týždňov po jeho ohavnom čine sa vracia domov z nemocnice majiteľka bytu. Zarazí ju príšerný zápach. Telíčko v gauči ale objavuje až po pár dňoch. Volá políciu.

Ešte v deň odchodu z bytu hrôzy sa Johny vyberie do Stupavy. Tu si vyhliadne mladú ženu a sleduje ju. Po chvíli na ňu zaútočí, snaží sa ju znásilniť, no po krátkom zápase sa žene podarí utiecť.

Dva dni na to, 3. júla, ide Johny navštíviť svoju známu, Annu. 52 ročná žena žije v byte sama a občas sa stretávajú. Spočiatku je to pekný večer. No čo sa stane potom, je ako z najhoršieho hororu. Anna s Johnym debatujú a smejú sa, keď ho žena zo žartu urazí. On v amoku berie do rúk nôž a bezhlavo bodá Annu do tela. Prepichnuté má pľúca, brucho, ľavú srdcovú komoru a genitálie. Kuchynský nôž v tele ženy objavujú súdni lekári až počas pitvy. Vrah jej zasadil desať hlbokých bodných rán. Všade sú odtlačky jeho prstov, tak nie je pochýb, kto má život ženy na svedomí.

Vyšetrovanie netrvá dlho a súd posiela Štefana Mlynaroviča za vraždu Anny za mreže na doživotie. Vraždu dievčatka, ktorého bezvládne telo našli v gauči, mu nedokázali.


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Telo manžela pokrájala, pobalila do kufrov a odviezla preč
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť