Sobota 18. 05. 2024 12:40:44 | Meniny má Viola

Kriminálne prípady minulosti: Telo manžela pokrájala, pobalila do kufrov a odviezla preč

Žiarlivá Anna Dudášová svojho muža ubila na smrť, rozštvrtila a v kufroch odpratala z bytu. Táto vražda patrí medzi najbrutálnejšie prípady v bývalom Československu. POZOR! UPOZORŇUJEME, ŽE OBSAH NIE JE VHODNÝ PRE MALOLETÉ OSOBY A CITLIVÉ POVAHY. ILUSTRAČNÁ FOTO: Polícia SR

D U|10. apríl 2022|12:10:02

Je rok 1981. Mirko je 10 ročný chlapec z obce Kašov. Hrá sa vonku, keď prichádza k miestnemu potoku a niečo v ňom zbadá. Jutové vrecia sú plné a zvedavý chlapec do nich nazerá. Vidí kusy mäsa a berie ich so sebou, že nakŕmi svojho psa. Myslí si, že jeho nález je pozostatok zabíjačky. V tej chvíli ani netuší, že mäso vo vreciach je ľudské.

Na druhý deň k nálezu mäsa rozhádzaného pod mostom prichádzajú policajti. Nájdené stopy a dostupné informácie ich privedú k Anne Dudášovej, ktorá býva iba kúsok od potoka. Bezcitná vrahyňa sa tak ocitá v rukách polície.

Pár dní predtým: Anna a Ján Dudášovci sú manželia, no pre nezhody už nejaký čas on žije v byte v Košiciach a ona v domčeku v dedine Kašov v trebišovskom okrese. Anna je mimoriadne žiarlivá a svojho muža neustále podozrieva z nevery. Vyčíta mu, že peniaze míňa na milenky. Vlastná žiarlivosť ju kvári natoľko, že sa v jej hlave zrodí ohavný plán.


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Vyčíňaniu sériového vraha podľahlo päť žien
Čítajte viac >

Ján pracuje v železiarňach. V osudný deň roku 1981 sa vracia domov po nočnej, a v byte už naňho čaká Anna. Občas za ním chodí, tak mužovi na tom nič čudné nie je. Ján sa práve holí, keď k nemu do kúpeľne náhle vojde Anna. V rukách má železnú rúru a svojho muža ňou bije hlava nehlava. Ten, po chvíli jej besnenia, poslednýkrát vydýchne a na zemi zostáva ležať nehybné telo.

Anna vo svojom besnení ale pokračuje ďalej, berie nôž a reže ním do tela, vyberá vnútornosti. Potom telo rozdelí na šesť častí. Je to pre ňu hračka, s porciovaním mäsa má totiž bohaté skúsenosti zo zabíjačiek. Jednotlivé časti tela svojho manžela balí do kufrov a postupne vozí do domu v Kašove. Trvá jej to niekoľko dní a susedia si celý čas myslia, že Ján je nezvestný. Anna má všetko dokonale naplánované. Po pár dňoch ale časti tela z kufrov, ktoré celý čas skladuje vo svojom dome vyberá a prehadzuje ich do vriec. Tie ťahá k potoku, iba pár metrov od domu a tam ich hádže do vody. Potok je však plytký a tak vrecia už o pár dní nájde iba 10 ročný chlapec Mirko.

Dudášovej zverstvo rýchlo dokázali. Pre policajtov nebola neznáma. Odsúdená bola totiž už aj v minulosti, a práve za napadnutie svojho muža. Trestu sa však vtedy vyhla vďaka amnestii vtedajšieho prezidenta Gustáva Husáka.

Annu Dudášovú za beštiálnu vraždu manžela poslal súd za mreže na 15 rokov. Odsedela si nakoniec ale iba 11, za dobré správanie sa dostala na slobodu. K vražde sa nikdy nepriznala. Vrátila sa do domu v Kašove, v ktorom napokon našla svoju smrť. Spáchala samovraždu.


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Výbuch telefónneho automatu v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť