Piatok 18. 10. 2024 10:34:33 | Meniny má Lukáš

Sever ovládla Žilina. Duel s Popradom rozhodovali sekundy, Vlci obrátili zápas vo svoj prospech

Svorka spod Dubňa opäť prilákala športových fanúšikov do Niké Arény v Žiline. V nedeľu 13. októbra sa odohralo veľmi atraktívne severské derby. Jeho výsledok bol najskôr v neprospech Vlkov, no zakrátko sa zápas otočil a začala sa gólová prestrelka, ktorú ovládli domáci.

Michal Szentivanyi|13. október 2024|19:53:04

Zdroj: Koláž Žilina SP21

Súvisiaci článok
Vlci Žilina prelomili sériu prehier. Novozámockí Býci idú domov bez bodu
Čítajte viac >

DOXXBet Vlci Žilina - HK Poprad 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Góly: 10. Jones (z tr. strieľania), 19. Walega (Mucha, Diakov), 26. Varga (Koyš), 28. Tourigny (Bezúch, Jones) - 7. Šiška (Kundrik), 22. Šotek (Cracknell, Calof), 52. Nauš (Suchý, Šotek). Rozhodcovia: Novák, Kocúr - Hercog, Durmis, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1,

1.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Počet divákov: 2 185

VLCI: LaCouvee – Tourigny, Rajnoha, Gachulinec, Pobežal, Holenda, Diakov, Dubravík – Bezúch, Jones, Lukosevicius – Mucha, Walega, Fejes – Varga, Mráz, Koyš – Belluš, Šmída, Juščák

Milan Bartovič, tréner Vlci Žilina: „Od prvého striedania to bol veľmi náročný zápas. Poprad má výborný tím, aj keď si prešiel nejakou krízou. Minulý zápas vyhrali, takže sme vedeli, že prídu v bojovnej nálade. To sa v úvode aj potvrdilo, keď sme dostali prvý gól na 0:1. Zareagovali sme rýchlo a odpovedali sme dokonca na 2:1 ešte v prvej tretine. Vstup do tej druhej ale z našej strany nebol úplne ideálny. Dostali sme hneď vyrovnávajúci gól, ale našťastie sme sa ihneď zmobilizovali a skončili sme ju za stavu 4:2. Nechceli sme ísť do tretej tretiny len v obrannom móde. Chceli sme aj útočiť, no Poprad znížil na 4:3. Bola to dráma až do konca, no mojich chlapcov musím pochváliť. Blokovali strely a dohrávali súboje, čo nám nakoniec vyhralo zápas."

20241013_163410_1600x1200.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Daniel Gachulinec, kapitán Vlci Žilina: „Ťažký zápas - od prvej do poslednej minúty sa „jazdilo". Poprad hrá fyzický hokej. Veľa nahadzujú a je veľa súbojov, ale som rád, že sme to na konci zvládli. Myslím si, že sme ukázali charakter. Najskôr sa prehrávalo, zapojili sme sa a dali sme nejaké góly. Lámalo sa to aj na tom, že sme hrali výborné oslabenia."

Klub DOXXBet Vlci Žilina sa najbližšie predvedie na zápase proti Nitre v utorok 15. októbra o 17:30 hodine v Niké Aréne. Vstupenky na toto stretnutie si môžete kúpiť na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Chcete vychovať nového Cehlárika, Lopušanovú či Deja? Aj v Žiline budú hľadať detské hokejové talenty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť