Piatok 18. 10. 2024 07:18:06 | Meniny má Lukáš

Mesto dokončuje rekonštrukciu mostov na Vlčincoch. Celková investícia predstavuje viac ako 830-tisíc eur

Rozsiahla obnova mostných objektov na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince niekoľko mesiacov dočasne obmedzovala vodičov, ktorí museli využívať alternatívne trasy. Tieto obnovy sú už aktuálne na konci a všetky práce trvali 12 mesiacov. O záverečných výsledkoch informovala radnica.

Michal Szentivanyi|14. október 2024|08:00:18

Zdroj: Koláž Žilina SP21/coplanuje.zilina.sk

Súvisiaci článok
Rozsiahla rekonštrukcia mosta v Korytnici sa blíži ku koncu: Odovzdanie plánujú v novembri tohto roka
Čítajte viac >

O dokončovaní objektov informovala v októbrovom vydaní Radničných novín Dominika Priečková. Nová podoba mostov prispeje bezpečnosti a komfortu pre všetkých vodičov cestnej premávky na Vlčincoch.

„Mosty na Ulici Sv. Cyrila a Metoda sa s plynúcim časom a narastajúcou záťažou dostali do nevyhovujúceho stavu. Po desiatkach rokov intenzívneho používania začali vykazovať známky opotrebovania a zhoršenia technického stavu," uviedla Priečková.

DSC01482-scaled.jpg Zdroj: coplanuje.zilina.sk

V dôsledku niekoľkých desaťročí došlo k poškodeniu nosných konštrukcií. Povrch vozoviek bol na tom podobne. „Rekonštrukčné práce boli rozsiahle a zahŕňali úpravu spodnej stavby, nosnej konštrukcie aj úpravu vozoviek. V rámci projektu sa realizovali aj terénne a povrchové úpravy, ochrana proti bludným prúdom či sanácia opevnenia svahov," doplnila Priečková v Radničných novinách mesta Žilina.

DSC01464-scaled.jpg Zdroj: coplanuje.zilina.sk

Viac ako 830-tisíc eur v rámci investície

Nový povrch mostov je podľa radnice odolný voči mechanickému zaťaženiu a poveternostným vplyvom, čím sa predĺži životnosť rekonštrukcie a znížia sa budúce náklady na údržbu.

DSC01472-scaled.jpg Zdroj: coplanuje.zilina.sk

„Obnova mostov prinesie výrazné zlepšenie dopravnej situácie v tejto časti Žiliny. Zvýši sa aj plynulosť a bezpečnosť premávky, čo ocenia nielen motoristi, ale aj cyklisti a chodci, ktorí mosty denne využívajú. Celková investícia do rekonštrukcie mostov dosiahla výšku približne 830-tisíc eur," dodala na záver Dominika Priečková.


Súvisiaci článok
Cyklisti a chodci majú dôvod na radosť. Trasa pod mostami na Ulici Sv. Cyrila a Metoda je prístupná verejnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť