Sobota 05. 10. 2024 11:27:31 | Meniny má Viera

Babie leto sa odkladá. Územie nad severným Slovenskom bude v zamračenej a upršanej atmosfére

Príchod októbra so sebou prináša niekoľko upršaných a zamračených dní. Tie sa na územie severného Slovenska a Žiliny vo veľkom valia práve teraz. Treba myslieť aj na to, že len tak rýchlo neodídu a niekoľko desiatok hodín bude počasie ukazovať svoju škaredú tvár.

Michal Szentivanyi|2. október 2024|11:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Narukovať a opustiť rodinu nebolo ľahké. Podujatie Regrúti na Kysuciach verejnosti priblíži tieto dávne časy
Čítajte viac >

Svoje prognózy na nasledujúce štyri dni predstavil na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav.

Streda 2. októbra

Všetko sa rozprúdi už v strede týždňa. „Nad západnou, strednou a čiastočne aj južnou časťou Európy sa bude nachádzať plytká tlaková níž. Po jej prednej strane k nám od juhozápadu postúpi frontálne rozhranie," informovali odborníci. Bude najviac 11 stupňov Celzia a v noci 8 stupňov Celzia. Dážď treba očakávať hlavne v poobedňajších hodinách.

Štvrtok 3. októbra

Mierne teplotné zlepšenie príde o deň neskôr, no z hľadiska atmosféry to nebude žiadna zásadná zmena. Bude zamračené. „Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať studený front, ktorý bude postupovať z našej oblasti ďalej na severovýchod. Súčasne sa bude nad centrálnym Stredomorím prehlbovať tlaková níž," predpovedali meteorológovia. Najvyššia denná teplota bude 14 stupňov Celzia. V noci to bude 7 stupňov Celzia. Pozitívom bude aspoň menšie riziko zrážok.

218.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Piatok 4. októbra

Pravdepodobnosť dažďa sa, žiaľ, opäť zvýši v piatok 4. októbra, kedy bude znova zamračené. „Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa presunie z centrálneho Stredomoria nad Balkán," informoval Slovenský hydrometeorologický ústav. Bude najviac 12 stupňov Celzia, zatiaľ čo v noci 7 stupňov Celzia.

14795.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Sobota 5. októbra

Menšia, ale stále značná pravdepodobnosť zrážok na ľudí čaká aj v sobotu 5. októbra. Naša oblasť sa bude nachádzať v chladnejšom vzduchu medzi tlakovou nížou so stredom nad Balkánom a tlakovou výšou so stredom nad nemecko-poľským pohraničím. Bude najviac 13 stupňov Celzia a v noci 7 stupňov Celzia.


Súvisiaci článok
Nová ekologická kapitola Žiliny. Triedenie je nevyhnutné, radnica chce občanov motivovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť