Piatok 27. 09. 2024 04:16:48 | Meniny má Cyprián

Nepriaznivé počasie predĺžilo sanačné práce medzi Strečnom a Dubnou Skalou

Pôvodne sa dopravné obmedzenia na ceste číslo I/18 pod Strečnom mali skončiť v nedeľu 29. septembra.

TASR|26. september 2024|12:30:01

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Súvisiaci článok
Dôležité októbrové zmeny, ktoré by vám nemali ujsť. Zásadné práce na žilinskom železničnom uzle
Čítajte viac >

Sanačné práce na svahu nad cestou číslo I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú sprevádzať dopravné obmedzenia až do nedele 6. októbra. Po rokovaní krízového štábu vo štvrtok 26. septembra na pôde Okresného úradu v Žiline o tom informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová.

Pôvodne sa dopravné obmedzenia na ceste číslo I/18 pod Strečnom mali skončiť v nedeľu 29. septembra. „Škrt cez rozpočet spôsobilo nepriaznivé počasie spojené so záplavami, keď na brale nebolo možné pracovať, a takisto nemohla byť zastavená doprava ani počas uplynulého víkendu, keď sa búral most v Banskej Bystrici,“ zdôvodnila predĺženie dopravných obmedzení Lukáčová.

Aktualizovaný plán dopravných obmedzení nepočíta s víkendovými úplnými uzáverami cesty číslo I/18. „Do 6. októbra bude na kritickom úseku cesty doprava vedená v jednom jazdnom pruhu a striedavo riadená semaformi od 7:00 do 17:00 hodiny vrátane víkendov,“ upresnila hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

4-816463d5583885f259dfdd72f62b3c9f2081d74a.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Sanačné práce sa realizujú nad kilometrovým úsekom cesty, v budúcnosti chce Slovenská správa ciest riešiť aj zvyšok brala nad cestou medzi Strečnom a Dubnou Skalou. „Slovenská správa ciest bude pokračovať v inžiniersko-geologickom prieskume tohto brala a podľa výsledkov budeme postupovať ďalej. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tento prieskum bude vykonávať na jar,“ dodala Lukáčová.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty číslo I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.


Súvisiaci článok
Silný vietor zasiahne aj Žilinský kraj: Na horách sa môže vyskytnúť mohutná víchrica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť