Štvrtok 19. 09. 2024 02:01:58 | Meniny má Konštantín

Rozprávkové bytosti nečakane ožijú. Noc s Andersenom je plná nezabudnuteľných zážitkov

Pripravte si spacáky a baterky a počas noci v knižnici nazbierate nezabudnuteľné zážitky. To je jedinečná Noc s Andersenom. Pre deti ju pripravuje Turčianska knižnica v Martine (TK). FOTO: Turčianska knižnica v Martine

D U|18. marec 2022|16:39:03

„Rodičia, majte sa na pozore! Podujatie pre deti Noc s Andersenom sa už blíži. Keď zhasneme svetlá, rozprávkové bytosti nečakane ožijú. Príďte zažiť skvelý program v réžii knihovníčok z Turčianskej knižnice v Martine,“ pozýva na Facebookovej stránke TK.

Podujatie naplánovali na noc z 1. na 2. apríla 2022. Vhodné je pre deti vo veku od 8 do 10 rokov. V rámci programu si užijú pohybové hry, tvorivú dielničku, či dobrodružné putovanie knižnicou.

Podujatie Aj v noci sa dejú veci rok 2017.JPG Aj v noci sa dejú veci. Podujatie TK v roku 2017

Zaujímavé podujatie, kedy deti strávili noc v knižnici, už TK v minulosti pripravila a stretlo sa s pozitívnymi reakciami. V roku 2017 to bola akcia „Aj v noci sa dejú veci“, na ktorú radi spomínajú. „Už ako šesť, či sedemroční sú ochotní nevnímať čiastočné nepohodlie, či suchú stravu a s radosťou oželejú aj umývanie zúbkov. Lebo byť medzi tisíckami kníh, keď sa v celom meste zhasne a svietia iba malé lampášiky nad legálne držanou literatúrou v spacáku, zatiaľ, čo sa ich nebojácne duše po prvýkrát pasujú s „prežitím v divočine“, to je míľnik v mnohých detských životoch,“ opisuje TK podujatie spred rokov.

Knihovníčky, ktoré sa deťom venujú, o nich hovoria, že hoci počas krátkej noci spia málo, poskočia o riadny kus cesty.

IMG-8004.JPG


Súvisiaci článok
Dom Jozefa Gašparíka-Leštinského stojí v centre Martina. Viete, kto v ňom vlastne žil?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť