Utorok 17. 09. 2024 11:11:52 | Meniny má Olympia

Mokrá vozovka je pre vodičov peklom. Pri Hričovskej priehrade došlo za krátky čas k viacerým nehodám

Upršaný týždeň so sebou prináša značné riziko za volantom. Vodiči by mali byť mimoriadne obozretní. Svedčia o tom aj tri krátko po sebe nasledujúce dopravné nehody pri Hričovskej priehrade. Nepriamym účastníkom jednej z týchto kolízii boli aj hasiči.

Michal Szentivanyi|10. september 2024|08:00:05

Zdroj: noviny.sk

Súvisiaci článok
Stovky zásahov a operačných nasadení. Hasiči bilancujú celkové výjazdy do terénu, zamestnalo ich 28 nehôd
Čítajte viac >

Všetko sa udialo pred kamerami Televízie JOJ, ktorá na mieste natáčala hasičov pri odstraňovaní dôsledkov dopravnej nehody červenej dodávky. Za pár sekúnd však prišlo ďalšie väčšie vozidlo, ktoré dostalo šmyk a spôsobilo novú nehodu. Stále to nebolo všetko, pretože aj vodič nákladného vozidla mal v nasledujúcich minútach čo robiť, aby veľký kolos ubrzdil.

Screen Shot 09-10-24 at 06.54 AM 001.JPG Zdroj: noviny.sk

„Počas dokumentovania dopravnej nehody došlo k ďalším zrážkam, pričom jedna bola do nášho služobného vozidla," povedal pre Televíziu JOJ riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žilina Marek Langa. Muži činu v tom čase spolu s policajtmi pomáhali červenej dodávke, ktorá bola prepadnutá mimo vozovky v priekope. O pár sekúnd sa však takmer do tej istej priekopy dostala strieborná dodávka.

Vinia klzkú a zle spracovanú vozovku

„Nič som neurobil. Proste začalo ma krútiť, tá cesta je zle urobená, zle klopená, keď je tá adhézia porušená auto začne plávať na tom a krútiť sa," vysvetlil svoju jazdu pre Televíziu JOJ vodič Fiatu, za ktorým o niekoľko sekúnd hlásil problémy aj ďalší vodič nákladného vozidla. „Ja som si všimol nehodu začal som reagovať, ale to ako keby ste išli po ľade ja neviem čo je tej ceste," doplnil ďalší vodič nákladného vozidla pre Televíziu JOJ. Všetci účastníci nehôd pritom vylúčili, že by išli rýchlo. Šmyk dostali až na mokrej ceste.

Screen Shot 09-10-24 at 06.54 AM.JPG Zdroj: noviny.sk

Policajt mal šťastie

Horšie však je, že pri dokumentovaní dopravnej nehody mohol utrpieť zranenia aj samotný policajt. Ten medzitým v priekope dokumentoval nehodu červenej dodávky Citroën. Všetko sa odohralo v čase, keď Fiat nabúral do hasičského auta. Policajt sa pritom už chystal fotiť. „Keby tam to hasičské auto nestálo, bol by som dolu, presne po tej dráhe ako je to červené," pokračuje vodič Fiatu. „Mali obrovské šťastie. Využívame naše služobné vozidlá aj ako zábranu aby sa niečo nestalo, aby nedošlo k nárazu do našich príslušníkov," doplnil pre Televíziu JOJ Langa. Nehody pri Hričovskej priehrade sa obišli bez zranení.


Súvisiaci článok
Smutné čísla: Na cestách Žilinského kraja zomrelo už šesť chodcov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť