Streda 18. 09. 2024 08:27:54 | Meniny má Eugénia

Nové typy ambulancií majú za sebou mesiac služby a naplno operujú. Najviac zásahov bolo na severe

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky eviduje prvý mesiac, počas ktorého boli v službe nové typy ambulancií s takzvaným Rendez – vous režimom. Ich výjazdy ocenili práve v Žilinskom kraji.

Michal Szentivanyi|9. september 2024|19:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Jeseň bez chorôb: Lekár radí, ako ochrániť imunitu seba aj detí
Čítajte viac >

Operačné stredisko tieto skutočnosti zdieľalo na sociálnej sieti. K dostupným dátam doplnili aj koláčové grafy s číslami o výjazdoch.

„Prvý mesiac od spustenia nového typu ambulancií v stretávacom režime rendez-vous ukázal ich opodstatnenie. Zhodlo sa na tom vedenie Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky na stretnutí s poskytovateľmi záchrannej zdravotnej služby v piatok 6. septembra," informovalo operačné stredisko v statuse.

Žilinský kraj je miesto, kde ich výjazdy ocenili

Dohromady zaznamenali až 365 výjazdov. Ambulancie rendez-vous operovali v rámci celého Slovenska. Najviac zásahov, takmer polovicu z celkového počtu, zaregistrovali práve v Žilinskom kraji. Bolo ich 167, čo predstavuje 46 % z celkového počtu zásahov na Slovensku.

„Tri nové ambulancie rendez-vous štartovali vo štvrtok 1. augusta 2024 u troch poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby v rámci Slovenska," informovalo stredisko s tým, že do projektu sa zapojili pracovníci z Košíc, Bratislavy, Žiliny a Trenčína. „Tie získali od Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky aj právoplatné rozhodnutia na prevádzku ambulancií rendez-vous. Ďalšie vyhodnotenie efektivity nových ambulancií urobíme opäť v novembri, kedy budú známe údaje o výjazdoch za tri kalendárne mesiace," uzavrelo operačné stredisko.


Súvisiaci článok
Pacienti sa v žilinskej poliklinike lepšie zorientujú. Pri vchode ich víta nová informačná tabuľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť