Štvrtok 19. 09. 2024 16:16:59 | Meniny má Konštantín

Požiar v Ludrovskej doline hasí 47 hasičov. Na mieste zasahujú dôležité vrtuľníky

V Ludrovskej doline od nedele 8. septembra rána prebiehal prieskum požiaroviska pomocou dronu, na základe ktorého bolo rozhodnuté o ďalšom postupe.

Radka Kostánová|8. september 2024|12:00:05

Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
Požiar v Ludrovskej doline likviduje 45 hasičov. Zasahuje aj vrtuľník (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok 6. septembra na severnej strane Nízkych Tatier. Likvidovalo ho 45 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na mieste zasahovali aj vrtuľníky.

Od nedele 8. septembra rána prebiehal prieskum požiaroviska pomocou dronu. Hasičský a záchranný zbor informoval na sociálnej sieti, že ďalšie hasenie bude prebiehať vrtuľníkmi leteckého útvaru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Mi 171 a Ministerstva obrany Slovenskej republiky UH - 60M Black Hawk, pomocou bambi vakov.

Desiati príslušníci modulu pozemného hasenia boli vysadení na vrchole kopca, kde sa presunú pod previs skál, na miesta, kde sa voda z bambi vaku nedostane a jednoduchými technickými prostriedkami budú rozhrabávať a hasiť ohniská,“ doplnili hasiči.

Celkovo v nedeľu pri požiari zasahuje 47 hasičov z Hasičského a záchranného zboru a dobrovoľní hasiči so 17 kusmi hasičskej techniky. Preveriť situáciu na miesto zásahu prišli aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.


Súvisiaci článok
V Ludrovskej doline vypukol požiar: Horskí záchranári varujú turistov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť