Nedeľa 15. 09. 2024 22:52:12 | Meniny má Jolana

Hrad Strečno prebudí všetky vaše zmysly. Netradičná večerná prehliadka vás prenesie do stredoveku

Hrad Strečno otestuje vaše zmysly a chuť. V stredu 11. septembra sa návštevníci budú môcť vrátiť do stredoveku s jeho charakteristickými chuťami, vôňami, vizuálnymi a sluchovými zážitkami.

Radka Kostánová|4. september 2024|10:00:06

Zdroj: pmza.sk

Súvisiaci článok
Považské múzeum privíta jeseň plnú zábavy. Pripravené sú zaujímavé podujatia (PREHĽAD)
Čítajte viac >

Večer zmyslu plný na hrade Strečno

Široká verejnosť už vie, že hrad Strečno si často pripravuje špeciálne večerné prehliadky. Jedna taká čaká na všetkých návštevníkov v stredu 11. septembra 2024. Magdaléna Lacková, hovorkyňa Považského múzea, informovala o podujatí prostredníctvom tlačovej správy.

„Návštevníci sa počas prehliadky nechajú unášať zvukmi hudby počas koncertu v kaplnke, pochutnajú si na špecialitách dobovej kuchyne v podaní Cechu Terra de Selinan, pokochajú sa ohňovou show, ktorú predvedú Black Evils a atmosféru nezabudnuteľného večera podčiarknu svietiace sféry Mesiaca a Marsu od Krajskej hvezdárne v Žiline,“ doplnila Lacková.

atmsoféra na nádvorí.JPG Zdroj: pmza.sk

Katarína Maršalová z Považského múzea zase dodala, že verejnosť čakajú rôzne prekvapenia: „Počas prehliadky zapoja všetky svoje zmysly, teda čuch, hmat, sluch, zrak a chuť, tak ako kedysi stredovekí hradní páni. Stredovek však rozhodne nepatril medzi obdobia, ktoré by sa vyznačovali vábnymi vôňami. Návštevníci sa presvedčia aj o tom, ako to kedysi voňalo v šľachtických sídlach.

Začiatok prehliadky bude o 20:00 hodine a vstupy potrvajú do 22:00 hodiny. Cena vstupného je ako na bežnú prehliadku, základné 7 eur, zľavnené 3,50 eura.

Hovorkyňa upozornila, že lístky sa budú predávať priamo v pokladni hradu pred konaním podujatia.

Vecer_zmyslu_plny_K2.jpg Zdroj: pmza.sk


Súvisiaci článok
Veľký prehľad prázdnin v novom školskom roku. Viete, kedy začínajú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť