Sobota 21. 09. 2024 01:14:17 | Meniny má Matúš

Život na Bulvári sa podľa primátora zmenil. Pred rekonštrukciou avizuje stretnutia s majiteľmi prevádzok (VIDEO)

Už niekoľko mesiacov sa hovorí o veľkej rekonštrukcii Nového Bulváru a ľahšej rekonštrukcii Starého Bulváru v Žiline. Ide o mimoriadne obľúbené pasáže s množstvom podnikov a veľkou koncentráciou ľudí. Mesto priblížilo, čo sa pripravuje v súvislosti s obnovami týchto populárnych častí mesta.

Michal Szentivanyi|22. august 2024|10:00:05

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Jesenný zber objemného odpadu sa blíži. Žilinská radnica zverejnila presné termíny a lokality
Čítajte viac >

vlani sa mesto rozhodlo prehovoriť o plánoch zrekonštruovať pasáž pod názvom Bulvár, ktorá je Žilinčanom dobre známa. Jej historický zjav a stav je však už v niektorých častiach značne opotrebovaný a vyžaduje si rekonštrukciu. Vedomé si je toho aj mesto, ktoré už v týchto dňoch cez primátora Petra Fiabáne avizuje blížiace sa kroky.

Screen Shot 08-21-24 at 05.29 PM.JPG Zdroj: zilina.sk

Verejná diskusia s majiteľmi sietí a prevádzok

Tieto kroky by mali vnímať predovšetkým majitelia podnikov, ktoré sa nachádzajú na Starom Bulvári, no rozsiahlej rekonštrukcii neunikne ani Nový Bulvár. Pre menej zainteresovaných ide o úsek, ktorý sa tiahne od Ulice Juraja Fándlyho južne až po bilingválne gymnázium a budovu Národnej banky Slovenska na Ulici Tomáša Ružičku.

Mesto si od rekonštrukcie Bulváru sľubuje zvýšenie kvality a dynamiku tohto významného verejného priestoru. Prostredie bude po novom zelenšie a oveľa prístupnejšie. S obnovou sa malo začať už skôr, no vzhľadom na náročné administratívne a iné procesy sa mestu darí až teraz pristúpiť k dôležitým rokovaniam. O tých porozprával sám primátor mesta.

„Pokračujeme v prípravách rekonštrukcie Nového Bulváru. To je od Ulice Fándlyho až po bilingválne gymnázium. Tam sa už posúvame ďalej. Tiež pripravujeme ľahšiu rekonštrukciu Starého Bulváru, kde dnes máme množstvo prevádzok a život sa tam radikálne zmenil. Tam pripravujeme ďalšie aktivity," povedal Fiabáne s tým, že mesto už absolvovalo stretnutia so sieťami predajní a prevádzok.

Screen Shot 08-21-24 at 05.29 PM 001.JPG Zdroj: zilina.sk

„Pripravujeme stretnutia s majiteľmi prevádzok a s občanmi. Toto sú projekty, ktoré by sme veľmi radi začali iniciovať v budúcom roku, respektíve v roku 2026. Dôležité je, aby sme v tých najnavštevovanejších miestach a zónach vytvorili kvalitu, aby sa tam ľudia radi vracali," povedal Fiabáne o aktuálnych a zásadných zámeroch mesta.

Mesto si stretnutie s občanmi ohľadom revitalizácie Starého Bulváru naplánovalo na utorok 10. septembra 2024 o 17:00 hodine vo veľkej zasadacej miestnosti Mestského úradu v Žiline.

thumbnail_Pozvánka_Stretnutie s občanmi_Bulvár.jpg Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Osem mesiacov prác. Depo na Kvačalovej ulici v Žiline prechádza zásadnou zmenou a modernizáciou (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť