Štvrtok 19. 09. 2024 18:40:12 | Meniny má Konštantín

Jesenný zber objemného odpadu sa blíži. Žilinská radnica zverejnila presné termíny a lokality

Blíži sa ďalšie z jesenných upratovaní. Nadrozmerný odpad rozhodne nepatrí k bežným kontajnerom a existuje niekoľko spôsobov, ako sa ich legálne a ekologicky zbaviť. Buď ich môžete priniesť do zberného dvora, alebo si môžete počkať na ideálny jesenný termín, kedy sa v Žiline a jej okolí koná pravidelný zber nadrozmerného odpadu.

Michal Szentivanyi|21. august 2024|17:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a zilina.sk

Súvisiaci článok
Nový systém zberu komunálneho odpadu v Žiline: Čo sa zmení od roku 2025?
Čítajte viac >

O zbere informovala médiá hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Ondrášová. Mesto Žilina začne s jesenným zberom objemných komunálnych odpadov od stredy 4. septembra v Brodne, Považskom Chlmci, Vraní a Žilinskej Lehote. S rozmiestnením veľkokapacitných kontajnerov bude postupne pokračovať vo všetkých mestských častiach až do nedele 20. októbra.

DSC00255-768x512.jpg Zdroj: zilina.sk

Takýto zber sa v Žiline uskutočňuje vždy dvakrát do roka. Ide o ročné obdobia jar a jeseň. „Obyvatelia budú mať možnosť bezplatne odovzdať objemný komunálny odpad ako starý nábytok, matrace, podlahoviny, bytové jadrá a iný nadrozmerný odpad, ktorý nepatrí do bežných odpadových nádob," informovala Ondrášová.

Nie všetko patrí do veľkokapacitných kontajnerov

Mesto však prízvukuje, že do veľkokapacitných kontajnerov nepatria chladničky, televízory či iná elektronika, farby, riedidlá, drobný stavebný odpad, tráva, lístie, konáre a podobne. Zelený odpad môžu Žilinčania odovzdať v zbernom dvore v Považskom Chlmci. Pneumatiky sa odovzdávajú iba do pneuservisov alebo distribútorom pneumatík.

„Jesenný zber objemných komunálnych odpadov je dôležitou súčasťou snahy radnice o čisté a upravené mesto. Chceme, aby občania mali možnosť pohodlne a ekologicky sa zbaviť veľkoobjemového odpadu, ktorý sa často hromadí v domácnostiach. Aj keď nás teší záujem občanov o tento bezplatný zber, nie vždy do kontajnerov vyhadzujú to, čo tam skutočne patrí. Apelujeme preto na všetkých obyvateľov, aby nastavené pravidlá dodržiavali. Verím, že spoločne môžeme prispieť k prevencii čiernych skládok a udržiavaniu poriadku v našom meste,“ uviedol primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Presné termíny zberu nadrozmerného odpadu v konkrétnych lokalitách si môžete pozrieť na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Osem mesiacov prác. Depo na Kvačalovej ulici v Žiline prechádza zásadnou zmenou a modernizáciou (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť