Streda 18. 09. 2024 01:47:48 | Meniny má Eugénia

Futbalisti Ružomberka sú ďaleko od splnenia svojho sna: Prehra s Noemom im skomplikovala postup

Futbalisti MFK Ružomberok sa vzdialili svojej premiérovej účasti v hlavnej fáze jednej z európskych pohárových súťaží. Úradujúci víťazi Slovnaft Cupu výrazne zaostávali za arménskym vicemajstrom FC Noah a v úvodnom stretnutí play off Európskej konferenčnej ligy mu podľahli na jeho pôde 0:3.

TASR|21. august 2024|17:30:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/mfkruzomberok.sk a TASR/Jakub Kotian

Súvisiaci článok
Dávid Ďuriš predĺžil v Žiline zmluvu do konca roka 2026
Čítajte viac >

Ružomberčanom duel nevyšiel, v ofenzíve boli neškodní a v zadných radoch kopili zbytočné chyby. Rozhodil ich rýchly inkasovaný gól zo štvrtej minúty a domáci mohli viesť po úvodnom dejstve aj vyšším rozdielom. Po zmene strán mohol autor úvodného presného zásahu Goncalo Gregorio poslať svoj tím do dvojgólového vedenia po zaváhaní brankára Tomáša Frühwalda, no namiesto odkrytej brány trafil iba žrď.

Jednu z mála šancí Liptákov zahodil zakrátko Jan Hladík. Kuriózny moment sa udial v 69. minúte, keď na štadióne v Abovjane vypadol elektrický prúd a hráči "zmizli" v tme. Viac ako 20-minútová vynútená prestávka zrejme viac rozhodila Ružomberčanov, ktorí inkasovali ešte dvakrát a ich sen o účasti v Európskej konferenčnej lige sa výrazne vzdialil.

„Treba povedať, že je to zaslúžená prehra. Žiaľ, o tri góly, pretože štvrťhodinu pred koncom to bolo stále iba o jeden. Domáci boli lepší, šancí mali toľko, že padli tri góly. My sme dopredu neukázali nič. Hrá sa ešte 90 minút v Ružomberku," uviedol pre denník Šport stredopoliar Samuel Lavrinčík.

RK-TN_jar2023_pogole.jpg Zdroj: mfkruzomberok.sk

Ružomberčania potvrdili ofenzívne trápenie, ktoré ich sprevádza na pohárovej ceste. Góly tentoraz nedokázala nahradiť ani húževnatosť, ktorá mužstvu trénera Ondřeja Smetanu priniesla postup cez favorizovaný Hajduk Split. Tím spod Čebraťa sa strelecky nepresadil v šiestich zo siedmich duelov v pohárovej Európe, keďže postupový presný zásah proti Hajduku padol po vlastnom góle. Arménci navyše potvrdili svoju kvalitu, ktorú preukázali postupom cez AEK Atény a na domácej pôde sú v európskych pohároch zatiaľ nezdolaní, keďže vyhrali všetkých päť stretnutí.

4-8872411e7d1dcdd6a5929e2ca492dd260595d444.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

„Zakladanie akcií v podaní súpera nám robilo veľké problémy. Nedokázali sme správne pressovať. Nechceli sme sa vyťahovať vysoko, aby za obrancami nebolo veľa priestoru. S našou typológiou sme nechceli byť až takí roztiahnutí, ale neboli sme schopní správne reagovať na tieto veci a nezlepšovali sme ich ani počas zápasu," skonštatoval Smetana.

Piaty tím uplynulého ročníka Niké ligy čaká mimoriadne náročná úloha v domácom prostredí. „Keď sme išli do Splitu, málokto nám veril, že postúpime. Teraz nám bude pred odvetou proti Noahu veriť ešte menej ľudí, ale musíme dať doma tri góly a vo futbale sa môže stať všetko," dodal Lavrinčík.


Súvisiaci článok
Ružomberok čaká rozhodujúci dvojzápas o európsku jeseň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť