Streda 18. 09. 2024 23:50:10 | Meniny má Eugénia

Ružomberok čaká rozhodujúci dvojzápas o európsku jeseň

Futbalistov MFK Ružomberok čaká dvojzápas, ktorý rozhodne o tom, či si úradujúci víťazi Slovnaft Cupu zahrajú na jeseň premiérovo v hlavnej fáze európskeho pohára.

TASR|19. august 2024|15:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Súvisiaci článok
Fanúšikovia sa nedočkali vytúžených gólov. Zápas Šošonov a Spartak Trnava skončil remízou
Čítajte viac >

Slovenského zástupcu čaká play off Európskej konferenčnej ligy, čeliť budú arménskemu vicemajstrovi FC Noah. Úvodný duel je na programe v utorok 20. augusta v Jerevane (18:00 SEČ), odveta sa uskutoční vo štvrtok 29. augusta na Liptove o 18:30 hodine.

Ružomberčania prekvapivo prešli cez 3. predkolo, v ktorom vyradili favorizovaný Hajduk Split vďaka víťazstvu 1:0 na pôde chorvátskeho tímu. Premiérovo si zahrajú v play off a môžu sa prvýkrát v klubovej histórii prebojovať do hlavnej fázy jednej z európskych pohárových súťaží. Ružomberčania začali cestu vyradením kazašského Tobolu Kostanaj v 1. predkole Európskej ligy (5:2, 0:1). Následne Liptáci nestačili na turecký Trabzonspor (0:2, 0:1) a pokračovali v EKL. Pod Čebraťom uhrali bezgólovú remízu s Hajdukom, ktorá im dávala pred odvetou šancu na postup. Mužstvo trénera Ondřeja Smetanu zvládlo takticky súboj v Splite, kde dokázalo eliminovať ofenzívu Chorvátov a po víťazstve 1:0 postúpilo cez klub s takmer 10-násobne vyššou hodnotou kádra.

RK-Trabzon_leto2024_PT.jpg Zdroj: mfkruzomberok.sk

Veľmi podobný postupový scenár mal aj nasledujúci súper Ružomberčanov. Arménsky FC Noah, ktorý sídli na predmestí hlavného mesta Jerevan, vyradil v 3. predkole EKL favorizovaný AEK Atény (3:1, 0:1). Noah sa prebíjal súťažou od úvodného predkola, keď postupne prešiel cez severomacedónsku Škendiju a Sliemu z Malty. V klube pôsobí aj slovenský stredopoliar Martin Gamboš. Arménčania hrajú pohárové súboje na štadióne Vazgena Sargsjana v Jerevane.

Ružomberčanom sa vzhľadom na povinnosti v pohárovej Európe upravil aj rozpis v domácej súťaži. Vedenie Niké ligy zmenilo termín ich domáceho duelu 5. kola proti MFK Zemplín Michalovce zo soboty 24. augusta na nedeľu 25. augusta. Klub neodohral v nedeľu 18. augusta ani stretnutie 4. kola proti Komárnu. Liptákov čaká prvý diel rozhodujúcej konfrontácie už v utorok, iba päť dní po úspešnom večeri v Splite.

„Myslím, že sme všetci unavení z cesty, no šťastní za postup. Budeme sa čo najlepšie pripravovať na zápasy, ktoré budú určite náročné, lebo ani my, ani oni sa tam nedostali náhodou," povedal po návrate z Chorvátska pre klubový web obranca Matej Madleňák.


Súvisiaci článok
Kysučanka Ševčíková získala bronz v kategórii do 18 rokov v rapid šachu na Majstrovstvách Európy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť