Streda 18. 09. 2024 17:12:33 | Meniny má Eugénia

Kysučanka Ševčíková získala bronz v kategórii do 18 rokov v rapid šachu na Majstrovstvách Európy

Slovenská reprezentantka Lucia Ševčíková získala v konkurencii 35 hráčok bronz v rapid šachu vo vekovej kategórii do 18 rokov na 23. Majstrovstvách Európy mládeže pod hlavičkou Európskej šachovej únie v Prahe.

TASR|19. august 2024|11:30:02

Zdroj: Facebook/Slovenský šachový zväz

Súvisiaci článok
Fanúšikovia sa nedočkali vytúžených gólov. Zápas Šošonov a Spartak Trnava skončil remízou
Čítajte viac >

Členka Mestského kultúrno-športového strediska Kysucké Nové Mesto Ševčíková nazbierala 6,5 bodu. Hralo sa takzvaným švajčiarskym systémom na 9 kôl tempom 15 minút na partiu s 10-sekundovým bonusom za ťah. Zlato si vybojovala Poľka Maria Siekanská a striebro patrilo talianskej reprezentantke Alexandre Shvedovovej.

Všetky tri medailistky majú titul Woman FIDE Master, Ševčíkovej rating ELO na začiatku turnaja bol 1992. Jedinú prehru utrpela v šiestej partii s bielymi figúrkami práve proti neskoršej celkovej víťazke Siekanskej. Okrem toho nazbierala 5 triumfov a dosiahla 3 remízy.

„Luciina výkonnosť a odhodlanie jej umožnili súperiť s najlepšími hráčkami z Európy a dokázať, že patrí medzi špičku. Tento úspech podčiarkuje jej potenciál do budúcnosti," uviedol v tlačovej správe prezident Slovenského šachového zväzu Milan Roman. Podujatie v českom hlavnom meste potrvá do nedele 1. septembra. Celkovo sa na ňom zúčastní rekordných 650 talentov z 39 krajín.


Súvisiaci článok
Liptáčka Ivana Chlebová postúpila do finále na Majstrovstvách Európy juniorov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť