Štvrtok 19. 09. 2024 06:14:18 | Meniny má Konštantín

Vražda v Liptovskom Mikuláši zmobilizovala vedenie mesta. Radnica bude riešiť zvýšenie bezpečnosti (AKTUALIZOVANÉ)

Polícia v Liptovskom Mikuláši je počas nedele 18. augusta v pohotovosti. Rieši totiž veľmi vážny prípad vraždy v jednom z miestnych podnikov na Liptove. Vraždil cudzinec, ktorý na to použil nôž a niekoľkými bodnutiami ukončil život len 24-ročného mladého muža. Mesto nechce nič podceniť a začalo konať.

Michal Szentivanyi|18. august 2024|10:25:01

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Súvisiaci článok
Tragédia na Liptove: Po siedmich dňoch našli telo nezvestného muža
Čítajte viac >

O prípade tlačovou správou informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. „V nedeľu 18. augusta v skorých ranných hodinách došlo v miestnom podniku v Liptovskom Mikuláši, k násilnej trestnej činnosti, pri ktorej prišiel o život 24-ročný mladý muž," uviedla Šefčíková.

Aktualizované v nedeľu 18. augusta o 14:51 hodine:

Mesto sa vzhľadom na šokujúci incident rozhodlo urýchlene konať. Najbližšie kroky oznámil primátor mesta Ján Blcháč na sociálnej sieti. Na radnici urýchlene začne diskusia o zvýšení bezpečnosti.

Odsudzujem tento čin a celkovo prejavy násilia, akých sme svedkami v súčasnosti. Je medzi nami príliš veľa zloby a nenávisti. Upokojenie a vzájomné pochopenie druhých je jedinou cestou k mieru," zhodnotil Blcháč. Polícia musí podľa primátora čin riadne vyšetriť a súdy vinníka odsúdiť. „Naše mesto má byť mestom športu, prírody, dobrého života a radosti. Nedokážem pochopiť takéto činy," dodal v statuse.

Vraždil len 17-ročný Portugalčan

Všetko sa spustilo po vzájomnom konflikte. „17-ročný mladík z Portugalska nožom pobodal poškodeného, ktorému zasadil najmenej 5 rán nožom a spôsobil mu zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol," doplnila informácie Šefčíková.

20741.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Podozrivá osoba bola nateraz zadržaná a eskortovaná na útvar. „Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v súvislosti s uvedeným násilným skutkom, začal trestné stíhanie pre zločin vraždy. V súčasnosti naďalej vykonávame prvotné procesné úkony a bližšie informácie poskytneme, až keď to situácia dovolí," uzavrela hovorkyňa Šefčíková.

„Operátor tiesňovej linky vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k mužovi, ktorý mal utrpieť viaceré bodné poranenia. Posádka na mieste ošetrila 24-ročného pacienta, u ktorého došlo k zástave srdca. Záchranári vykonali rozšírenú resuscitáciu, pacienta zaintubovali a na umelej pľúcnej ventilácii ho transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," povedala pre Televíziu JOJ hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.


Súvisiaci článok
V Turzovke úradovali zlodeji. Rozhodli sa okradnúť 21-ročného muža, polícia už vzniesla obvinenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť