Štvrtok 19. 09. 2024 21:07:12 | Meniny má Konštantín

V Turzovke úradovali zlodeji. Rozhodli sa okradnúť 21-ročného muža, polícia už vzniesla obvinenie

V Turzovke došlo k vážnemu trestnému činu krádeže. Rýchla reakcia policajných jednotiek však zaistila to, že všetci traja podozriví už čelia obvineniu, pričom nešlo o malú sumu.

Michal Szentivanyi|15. august 2024|08:05:06

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
VIDEO: Dramatická policajná naháňačka na D3. Vodič unikal pod vplyvom drog
Čítajte viac >

O najnovšom prípade z Kysúc informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. „V Turzovke, okres Čadca, v smere na miestnu časť Bukovina, došlo počas uplynulého víkendu v skorých ranných hodinách k lúpeži. Traja mladí muži sa po predchádzajúcej dohode rozhodli okradnúť 21-ročného muža, ktorý mal pri sebe finančný obnos vo výške 290 eur," informovala Šefčíková.

Peniaze mal v spodnej bielizni

„Jeden z nich chytil poškodeného za ústa a za trup a ďalší dvaja ho prehľadali. Keďže mal peniaze schované v spodnej bielizni, po nátlaku páchateľov im tieto vydal. Všetci traja si peniaze rozdelili a z miesta odišli so slovami aby nikomu nič nehovoril," doplnila detaily prípadu Šefčíková.

Po oznámení tohto skutku polícií, sa podarilo hliadke Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka v krátkom čase zadržať dvoch podozrivých. Tretí bol zadržaný v priebehu niekoľkých hodín. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci vzniesol trom osobám vo veku 18, 19 a 21 rokov obvinenie za zločin lúpež a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Sudca akceptoval väzobné stíhanie len u jedného, ktorý už bol v minulosti trestaný," uzavrela Šefčíková s tým, že ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Rodinám zo Žiliny chodili po dome cudzí ľudia. Prehľadali veci a zobrali si, čo sa im hodilo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť