Pondelok 16. 09. 2024 11:42:52 | Meniny má Ľudmila

Kultúra pod hviezdami rozbieha zatiaľ svoj najväčší 13. ročník plný hviezd!

Viete, kde máte možnosť uvidieť hviezdy naraz na scéne a aj na oblohe? Už o týždeň budete mať príležitosť ochutnať leto plné kultúry a zábavy. Kultúra pod hviezdami už trinástym rokom baví návštevníkov divadelných predstavení po celej Českej republike a aj na Slovensku. Tento rok svoje pôsobenie rozšírila na 16 českých a 6 slovenských miest a Žilina nebude výnimkou. Jedinečné vystúpenia sa odohrajú na pódiu pri Budatínskom hrade.

Inzercia |17. august 2024|17:00:03

Zdroj: kulturapodhviezdami.sk

Súvisiaci článok
Zverofarma pri hoteli HUBERT: Spoznajte domáce aj exotické zvieratá vo Vysokých Tatrách
Čítajte viac >

Kultúra pod hviezdami mieri do Žiliny, na čo sa môžeme tešiť?

„Najprv chceme povedať, že sa do Žiliny veľmi tešíme. Tento ojedinelý projekt v rámci Českej a Slovenskej republiky má za cieľ prepájať krásne miesta s krásnym zážitkom. My sme v Žiline boli už vlani a atmosféra tam bola jedna z najlepších, akú sme za 13 rokov zažili. Tento rok v Žiline hráme od piatka 23. až do nedele 25. augusta 2024. V piatok 23. augusta privážame krásnu show a novinku Muzikály naruby, v sobotu 24. augusta Deti raja v čele so Sagvanom Tofim, no a v nedeľu 25. augusta zakončíme dvojvystúpením Dracula, a to od 16:00 a 19:30 hodine s Danielom Hůlkom."

Dracula Žilina (3).jpg Zdroj: kulturapodhviezdami.sk

Kde presne v Žiline vystupujete? Mohli by ste záujemcom poskytnúť aj nejaké informácie o parkovaní?

„Záujemcovia sa všetko dočítajú na našom webe. Tam sa dozvedia napríklad aj to, kde môžu zaparkovať svoje autá, kedy otvárame areál, že tam budú aj stánky s občerstvením, kedy začína VIP program, ako je to v prípade nepriaznivého počasia a dokonca tam máme aj uverejnené obsadenie, čo v kamenných divadlách nie je bežné."

Pri vystúpeniach Děti ráje a Dracula máte uvedené, že ide o koncertnú verziu, čo to presne znamená?

„Previesť pod šíre nebo muzikály ako Dracula či Děti ráje by znamenalo navýšenie nákladov do takej miery, že by to finančne nebolo schopné prevádzky. Preto sme sa rozhodli inšpirovať v zahraničí. Trocha sme ich prevedenie koncertných verzií vylepšili a v zásade ide o skrátené podanie muzikálu, kde ale zaznejú tie najslávnejšie a najdôležitejšie pesničky. Účinkujúci síce majú mikrofóny, nie porty, ale zase majú pravé kostýmy a pódium doplníme čiastočne kulisami. Dej medzi piesňami je skrátený a v prípade Draculu ho rozpráva takzvaný sprievodca dejom. Na našich stránkach máme vždy videoukážku z takýchto predstavení."

Kde si môžu záujemcovia zakúpiť vstupenky?

„Vstupenky zakúpite priamo na webe www.kulturapodhviezdami.sk alebo na mieste. Vstupenky však odporúčame zakúpiť vopred, keďže najlepšie miesta rýchlo miznú a napríklad obe predstavenia Dracula sú už na 70% vypredané."

Všetky tri vstúpenia si môžete vychutnať z pódia pri Budatínskom hrade. Ide o Muzikály naruby počas piatku 23. augusta, Děti ráje počas soboty 24. augusta a vystúpenie Dracula v nedeľu 25. augusta.

Žilina.jpg Zdroj: Zdroj: kulturapodhviezdami.sk

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou KULTURA POD HVĚZDAMI s.r.o.


Súvisiaci článok
Letné cvičenie: Odporúčané aktivity a prevencia od športovej fyzioterapeutky Lucie Zábrodskej z PALACE GYM
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť