Sobota 07. 09. 2024 19:19:40 | Meniny má Marianna

Letné cvičenie: Odporúčané aktivity a prevencia od športovej fyzioterapeutky Lucie Zábrodskej z PALACE GYM

V Žiline sa nachádza jediné 24/7 otvorené fitness centrum s názvom Palace Gym, kde môžete využiť aj fyzioterapeutické služby. Mgr. Lucia Zábrodská, športová fyzioterapeutka PALACE GYM, nám v rozhovore priblížila užitočné rady na minimalizáciu rizika úrazov počas letných aktivít, no poradila aj športovcom, ktorí sa venujú plávaniu, behu, turistike a cyklistike, aké cvičenia by nemali vynechať.

Inzercia |25. júl 2024|19:00:20

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
V žilinskom fitness centre PALACE GYM prichádzajú s novinkou. Vyskúšajte celotelovú hĺbkovú masáž
Čítajte viac >

V Žiline sa nachádza jediné 24/7 otvorené fitness centrum s názvom Palace Gym, kde môžete využiť aj fyzioterapeutické služby. Toto unikátne fitnescentrum je plne automatizované a otvorené 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Nachádza sa na Poľnej ulici na sídlisku Hliny v Žiline.

V Palace Gym vám pomôže vyštudovaná športová fyzioterapeutka Lucia, ktorá má 6-ročnú prax v oblasti. Na prvom stretnutí dôkladne zdiagnostikuje váš pohybový aparát a individuálne vám poskytne hodinu fyzioterapie. Môžete sa tešiť na precvičenie, inštruktáž a prípadne aj špecializované masážne techniky, všetko prispôsobené vašim potrebám. Celá procedúra prebieha v príjemnom prostredí fitness centra a v masérskej miestnosti.

347411156_232112339600883_776640310687428097_n.jpg Zdroj: Facebook/Palace Gym

Mgr. Lucia Zábrodská, športová fyzioterapeutka PALACE GYM, nám v rozhovore priblížila užitočné rady na minimalizáciu rizika úrazov počas letných aktivít, no poradila aj športovcom, ktorí sa venujú plávaniu, behu, turistike a cyklistike, aké cvičenia by nemali vynechať.

Ako minimalizovať riziko úrazov pri letných aktivitách?

„Pri každej športovej aktivite je potrebné nepreceňovať svoje fyzické možnosti predovšetkým z hľadiska vyšších teplôt a tým zvyšovania nárokov na organizmus. V neposlednom rade dodržiavať pitný režim aby nedochádzalo k dehydratácii organizmu a tým zvýšeniu rizika úrazu.“

Aké cvičenia a prevenciu odporúčate pre športovcov, ktorí sa venujú počas leta obľúbeným aktivitám – plávaniu, behu, turistike, cyklistike?

„Odporúčané cvičenia jóga, pilates. V neposlednom rade odporúčam silový tréning v nie príliš veľkej intenzite. Ako prevencia je dôležitá regenerácia vo forme masáží, otužovania, kompenzačných a mobilizačných cvičení.“

2148531178.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Ako postupovať pri bežných letných úrazoch, ako sú napríklad vyvrtnutia?

„Pri úraze ako je podvrtnutie, natiahnutie svalu je potrebné v prvom rade schladiť a zafixovať postihnutú oblasť obväzom alebo tejpom. V druhom rade je potrebné znížiť zápal v danej oblasti protizápalovými liekmi a kľudovým režimom 3-5 dní v závislosti od postihnutej oblasti. Následne začať postupne zaťažovať danú oblasť,“ uviedla Mgr. Lucia Zábrodská, športová fyzioterapeutka PALACE GYM.

Článok vznikol v spolupráci s PALACE GYM.


Súvisiaci článok
V jedinom 24/7 otvorenom fitness centre Palace Gym v Žiline už môžete využiť aj fyzioterapeutické služby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť