Štvrtok 19. 09. 2024 17:34:49 | Meniny má Konštantín

Bytča získala príspevok 23-tisíc eur za triedenie odpadu. Radnica peniaze použije na nové polopodzemné kontajnery

Mesto Bytča získalo príspevok viac ako 23-tisíc eur z Environmentálneho fondu za triedenie odpadu. Peniaze použije radnica na budovanie stojísk polopodzemných kontajnerov. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa mesta Adriana Brziaková.

TASR|9. august 2024|09:30:59

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Bytča podporila rozvoj športových aktivít. V Hliníku nad Váhom vznikne nová bežecká dráha pre hasičov
Čítajte viac >

Podmienkou získania príspevku pre samosprávy je minimálne 31-percentná úroveň vytriedenia odpadu, tá sa v Bytči vlani pohybovala nad 54 percentami.

„Medziročný nárast úrovne vytriedenia evidujeme pri skle, ktorého sa vytriedilo o 2 080 kilogramov viac. Podobne je to pri tetrapakoch a obalov z kovov," priblížila Brziaková. Doplnila, že úroveň vytriedenia pozitívne ovplyvnil aj fakt, že Bytčania vlani odovzdali o takmer 60 ton objemného odpadu menej.

Podľa primátora Miroslava Minárčika radnica využije finančný príspevok za triedenie na budovanie ďalších stojísk polopodzemných kontajnerov, ktorých je aktuálne v meste 66.

„Ide o investíciu, ktorá prispela okrem zvýšenia miery triedenia aj ku skvalitneniu podmienok na zber a triedenie odpadov a v neposlednom rade k celkovej estetizácii prostredia, v ktorom zber a nakladanie s odpadom prebieha," dodal Minárčik.


Súvisiaci článok
Štatistický úrad ukázal na najlepšie a najnižšie platy na Slovensku. Takto si vedie Žilinský kraj
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť