Piatok 27. 09. 2024 17:18:26 | Meniny má Cyprián

Kontroly na kúpaliskách, jarmokoch či festivaloch: Finančná správa odhalila porušenia pri evidovaní tržieb

Žilinskí príslušníci finančnej správy počas akcie s názvom Horúce leto 3 doteraz skontrolovali 51 predajných miest. Na kúpaliskách, jarmokoch, festivaloch a iných letných prevádzkach sa zameriavali na evidenciu tržieb. Zistili celkovo 31 porušení predpisov, pričom niektoré z nich boli opakované.

Juliana Krčulová|2. august 2024|19:30:28

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Mužovi prišlo viac ako 16-tisíc eur a hneď ich začal míňať. Adresátom však mala byť firma v Dolnom Kubíne
Čítajte viac >

Finančná správa kontroluje predajné miesta

Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina, v tlačovej správe informovala, že finančná správa už pred letom oznámila, že počas turistickej sezóny spustí akciu, ktorou preverí podnikateľov, či správne evidujú prijaté tržby za tovar a služby v registračnej pokladnici a plnia si s tým spojené povinnosti. Akcia začala v júli a platí pre celé Slovensko.

„V Žilinskom kraji od začiatku prázdnin skontrolovali príslušníci finančnej správy 51 predajných miest. Prešli cez rôzne stánky, bufety, bary i reštaurácie a nie všade za zakúpený tovar dostali pokladničný doklad. Viacerí obchodníci neevidovali tržbu v registračnej pokladnici, iní nezaznamenali do prenosnej pokladnice e-kasa adresu alebo GPS súradnice predajného miesta, na ktorom v reálnom čase evidovali tržbu, vklad alebo výber hotovosti,“ priblížila hovorkyňa.

Akcia s názvom Horúce leto 3 odhalila v kraji podľa jej slov 31 porušení, pričom dvaja podnikatelia sa chýb dopustili opakovane. Napriek tomu, že obchodníci často pracujú v zhone, finančná správa ich vyzýva, aby nezabúdali, že každá tržba musí byť správne zachytená v registračnej pokladnici.


Súvisiaci článok
Žilinská radnica upozornila na vandalov. Nespokojnosť si vybíjajú na značkách, doplácajú na to všetci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť