Piatok 20. 09. 2024 00:14:29 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Mestská polícia v Bytči hľadá kompetentného lídra: Prihláste sa na post náčelníka polície

Mesto Bytča vyhlásilo výberové konanie na náčelníka mestskej polície.

TASR|2. august 2024|18:00:13

Ilustračné foto. Zdroj: old2.bytca.sk

Súvisiaci článok
Liptovskomikulášska mestská polícia hľadá posily: Čo od vás budú očakávať?
Čítajte viac >

Záujemcovia spĺňajúci zverejnené podmienky sa môžu prihlásiť do piatka 9. augusta. Nástup do funkcie podlieha schváleniu mestským zastupiteľstvom, ktoré náčelníka vymenúva na návrh primátora.

„Dôvodom vyhlásenia výberového konania je fakt, že predchádzajúci náčelník mestskej polície ukončil pracovný pomer. Aktuálne je riadením mestskej polície poverený Miroslav Jurgoš," uviedla pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky hovorkyňa mesta Adriana Brziaková s tým, že bytčianska mestská polícia má v súčasnosti osem zamestnancov.

Základnými požiadavkami na účasť vo výberovom konaní je vek minimálne 21 rokov, bezúhonnosť, úplné stredné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie a odborná spôsobilosť v zmysle zákona o obecnej polícii. Záujemcovia popri profesijnom životopise a motivačnom liste predkladajú aj písomný návrh koncepčných zámerov riadenia a rozvoja mestskej polície.

Účastníkov výberového konania čaká diktát zo slovenského jazyka, písomný test na preverenie znalostí relevantných právnych predpisov a následne pohovor pred výberovou komisiou.


Súvisiaci článok
Zmena vedenia po 32 rokoch: Ružomberok víta nového náčelníka mestskej polície
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť