Utorok 02. 07. 2024 09:12:04 | Meniny má Berta

Zmena vedenia po 32 rokoch: Ružomberok víta nového náčelníka mestskej polície

Novým náčelníkom Mestskej polície Ružomberok sa stane Mgr. Tomáš Matejovie, ktorý vystrieda Ivana Stromka. Stromek túto funkciu zastával nepretržite od vzniku mestskej polície v roku 1992.

Juliana Krčulová|28. jún 2024|15:02:17

Zdroj: ruzomberok.sk a zijemvrk.sk

Súvisiaci článok
Modernizácia na trati medzi Bratislavou a Žilinou. Do rušňov pôjde systém za viac ako 6 miliónov eur
Čítajte viac >

Nový náčelník Mestskej polície Ružomberok

Matejovie sa oficiálne ujme svojej funkcie 1. júla. Rozhodli o tom poslanci ružomberského Mestského zastupiteľstva na rokovaní v stredu 26. júna podporením návrhu predloženého primátorom mesta. Mesto Ružomberok hľadalo nového náčelníka aj prostredníctvom výberového konania, ktoré však bolo neúspešné.

„Mesto Ružomberok hľadalo náčelníka mestskej polície aj prostredníctvom výberového konania, ktoré sa uskutočnilo vlani v decembri. Na základe posúdenia podkladov a osobného pohovoru so zúčastnenými uchádzačmi komisia rozhodla, že nevyhoveli stanoveným kritériám a výberové konanie bolo neúspešné,“ priblížil hovorca mesta, Vladimír Miškovčík.

Tomáš Matejovie pôsobil v Mestskej polícii Ružomberok od roku 2017 a od roku 2019 už ako zástupca náčelníka. „V bezpečnostných zložkách pracuje nepretržite od roku 2013. Pôsobil na Kriminálnom úrade Finančnej správy na oddelení operatívy, neskôr v špecializovanom útvare – Jednotke služobných zákrokov Kriminálneho úradu Finančnej správy,“ doplnil Miškovčík s tým, že v Mestskej polícii Ružomberok aktuálne pracuje 27 príslušníkov.


Súvisiaci článok
Ružomberok ukončil zmluvu s dopravcom mestskej autobusovej dopravy. Náklady na predčasné skončenie sú skoro pol milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť