Sobota 07. 09. 2024 13:58:54 | Meniny má Marianna

Rýchla pomoc v nevyhnutných prípadoch: V Krásne nad Kysucou pribudol nový defibrilátor

Vplyvom počasia a narastajúcich tropických horúčav dochádza pravidelne k zvýšenému počtu kardiovaskulárnych ochorení. V niektorých prípadoch je možné zachrániť ľudský život rýchlym použitím AED defibrilátora, ktorý je od utorka 23. júla k dispozícii aj v meste Krásno nad Kysucou.

Juliana Krčulová|24. júl 2024|10:00:14

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Hasiči absolvovali 238 výjazdov k požiarom. V Žilinskom kraji bolo najviac zásahov pri nehodách
Čítajte viac >

Nový defibrilátor v meste Krásno nad Kysucou

Vplyvom počasia a narastajúcich tropických horúčav aj na Kysuciach, dochádza pravidelne k zvýšenému počtu kardiovaskulárnych (srdcovo-cievnych) ochorení. V niektorých prípadoch je možné zachrániť ľudský život rýchlym použitím lekárskeho prístroja AED defibrilátora, ktorý je od utorka 23. júla k dispozícii aj v meste Krásno nad Kysucou.

Defibrilátor je podľa slov zástupcov mesta umiestnený pri vchode do budovy mestského úradu.

„Defibrilátor dokáže ovládať aj laik, pretože všetky potrebné informácie a postup ako ho použiť dostanete hneď po spustení zariadenia. Zo skúseností z iných miest, sme sa rozhodli zakúpiť kvalitný defibrilátor s ochrannými prvkami proti ukradnutiu, či vandalizmu. Každý, kto chce použiť defibrilátor, musí zavolať na číslo 112, alebo 155, kde musí zadať PIN kód, po ktorom sa následne otvorí skrinka. Zároveň môžu byť poskytnuté informácie ohľadom prvej pomoci riadením pracovníkom zo 112. Defibrilátor je umiestnený priamo pod oknami mestskej polície, kde ho sníma kamera s rozšíreným rozpoznaním biometrických prvkov tela a tváre,“ vysvetlil primátor mesta, Jozef Grapa, ktorý verí, že defibrilátor bude používaný čo najmenej, a to iba v nevyhnutných život ohrozujúcich prípadoch, v ktorých pomôže zachrániť život.

258219516.jpg Zdroj: mestokrasno.sk


Súvisiaci článok
Žilinský samosprávny kraj prerozdelí 62-tisíc eur z dotačného programu medzi 38 projektov (ZOZNAM)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť