Piatok 06. 09. 2024 14:11:18 | Meniny má Alica

Rýchla a lacná pomoc pri opici: Tipy a triky, ktoré by ste mali vedieť

Počas leta pijeme alkohol častejšie, než v iných ročných obdobiach. Dovolenky, grilovačky, festivaly, garden párty, opekačky s priateľmi a mnoho iného. To sú akcie, kde pivo a víno nechýbajú. Prinášam vám tipy a triky, ktoré vám pomôžu v situácii, ak to s pitím preženiete. Na „opicu“ by mali zabrať najlepšie.

Radka Kostánová|25. júl 2024|17:00:34

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Zachovajte si sústredenú myseľ. Stačí sa vyhnúť týmto 5 potravinám, ktoré znižujú koncentráciu
Čítajte viac >

Portál Vysetrenie.zoznam.sk priblížil lacné a jednoduché tipy v boji proti "opici" z alkoholu. Počas leta sa môže stať, že ju ľudia mávajú častejšie, preto by ste mali vedieť tieto vynikajúce triky, ktoré zaberú okamžite.

Zázvor

Podľa slov odborníkov sa zázvor v čínskej medicíne používa už dlhé roky ako prostriedok proti nevoľnosti. Šálka zázvorového čaju ráno po ťažkej noci by mala postaviť na nohy každého človeka, ktorý si dá viac alkoholu, než jeho telo znesie. Ak je pre vás zázvor moc štipľavý, môžete si do nápoja primiešať med a šťavu z citróna.

Voda

Jednoduchý a lacný trik spočíva aj v jednom pohári s vodou. Po prepitej noci vám pomôže hydratácia organizmu. Z toho dôvodu by ste mali na druhý deň piť viac ako obyčajne, aby ste vyrovnali „škody“ po alkohole. Voda zároveň pomáha aj pri bolesti hlavy.

woman-with-alcoholic-beverage-is-drinking-alone-bottle-wine-that-get-her-hangover.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Zdravé raňajky

Okrem štipľavého zázvoru a vody by ste nemali zabúdať ani na jedlo. Vyvážené raňajky, ktoré budú obsahovať sacharidy, bielkoviny a tuky, by mali byť jasná voľba. Vybrať si môžete praženicu so zeleninou a pečivom alebo grécky jogurt s vločkami a ovocím. Kombinácií je veľa.

Fyzický odpočinok

Opicou netrpí len naše vnútro a hlava, no aj fyzická schránka. Po „prežúrovanej“ noci sa môžete cítiť akoby vás niekto zbil palicou. Dôležité je preto vyspať sa do ružova, veľa oddychovať a neprestimulovať mozog. Pomôže aj turistika v prírode alebo malý strečing.


Súvisiaci článok
Hygienici varujú: Kúpanie s poškodenou pokožkou môže spôsobiť infekcie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť