Streda 18. 09. 2024 03:42:40 | Meniny má Eugénia

Historický úspech: Žilinčania vybojovali bronz na svetovom šampionáte v bowlingu

Dvojica slovenských reprezentantov, v zložení Šimon Jaroš a Martin Malcho, dosiahla po dlhých očakávaniach historický moment pre Slovensko a Slovenský Bowlingový Zväz - v kategórii dvojíc získali bronzovú medailu na svetovom šampionáte v Kórei.

Juliana Krčulová|18. júl 2024|12:00:03

Zdroj: slovakbowling.sk

Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Bowler Šimon Jaroš (VIDEO)
Čítajte viac >

Šimon Jaroš a Martin Malcho: Slovenskí reprezentanti získali bronz na svetovom šampionáte v bowlingu

Na Svetovom šampionáte juniorov 2024 v Kórei sa slovenskí reprezentanti predstavili v súťaži dvojíc a zožali úžasné výsledky. Po dlhých očakávaniach dosiahli historický moment pre Slovensko a Slovenský Bowlingový Zväz – na majstrovstvách sveta vybojovali prvé medaily!

Vladimír Merkovský, prezident Slovenského Bowlingového Zväzu, na oficiálnom webe priblížil bližšie informácie o úspechu slovenských reprezentantov.

Na kvalifikačných súbojoch sa slovenskí hráči rozdelili do dvojíc, Martin Malcho - Šimon Jaroš, Dávid Barak a Šimon Hrušovský. „V úvodnom bloku 10 hier sa skvele prezentovali naši reprezentanti Martin Malcho a Šimon Jaroš, keď súčtom 2 182 bodov a priemerom 218,20 bodov sa umiestnili na 4. mieste v runde a celkovo to znamenalo 9. miesto a skvelý úspech pre SR, a to účasť vo finálovom kroku, v ktorom sa predstaví 16 najlepších dvojíc sveta,“ opísal Merkovský s tým, že druhá dvojica, Šimon Hrušovský a Dávid Barak, tiež hrala výborne. Napriek náročnej poslednej hre, ktorú bravúrne zvládli, sa dostali medzi 16 najlepších dvojíc sveta.

Snímka2.JPG Zdroj: slovakbowling.sk

„Mať obidve dvojice našich reprezentantov na MS juniorov 2024 v najlepšej 16-tke je splnený sen všetkých fanúšikov, trénerov, spoluhráčov, rodičov a vedenia SBwZ. Áno, splnil sa nám všetkým sen, o ktorom sme už dávno snívali, a to sme ešte nevedeli, že pri trocha šťastia sme mohli mať obidve dvojice vo finále v súbojoch o medaily,“ okomentoval prezident Slovenského Bowlingového Zväzu.

Martin Malcho a Šimon Jaroš sa dokonca prebojovali do finále medzi štyri najlepšie dvojice sveta. Ich životné výkony a silná podpora tímu a trénera Costasa Mitsingasa ich priviedli k úžasnému 3. miestu. S celkovým ziskom 15 bodov a priemerom 203,29 bodov sa predstavili spolu s Českou republikou, Amerikou a Nemeckom.

Hoci v úvodnom zápase finále prehrali, slovenskí chlapci ukázali silnú psychiku. Druhý zápas bol napínavý, ale nakoniec prehrali len o štyri body. Týmto výkonom si zaslúžene priviezli najcennejšie bowlingové medaily v histórii Slovenska! „Delené 3. miesto obsadili spolu s českou dvojicou Lukáš Jelínek a Ondrej Trojek. Medzi 4 najlepšími dvojicami sveta Česi a Slováci, to je skvelý výsledok a ohodnotenie tvrdej, ale skvele vykonanej práce hráčov, trénerov a rodičov, za čo im patrí ešte raz jedno veľké poďakovanie,“ uzavrel Vladimír Merkovský, prezident Slovenského Bowlingového Zväzu, na oficiálnom webe.


Súvisiaci článok
Charitatívny tenisový turnaj prekonal očakávania: Vyzbierali 12-tisíc eur pre dobrú vec
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť