Nedeľa 08. 09. 2024 01:04:42 | Meniny má Miriama

Charitatívny tenisový turnaj prekonal očakávania: Vyzbierali 12-tisíc eur pre dobrú vec

Charitatívny tenisový turnaj ŠMAKOVEC Open 2024, ktorý sa konal už po štvrtýkrát, vyzbieral úžasných 12-tisíc eur na podporu Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina a organizácie Svetielko nádeje. Tento rok sa podľa slov organizátorov podarilo vyzbierať viac ako dvojnásobok sumy z minulého ročníka, čo všetkých zúčastnených veľmi potešilo.

Juliana Krčulová|16. júl 2024|18:00:25

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Ľubomír Rendár

Súvisiaci článok
Tenisová zábava s veľkým srdcom: Charitatívny turnaj v Kysuckom Novom Meste podporí malých onkologických bojovníkov
Čítajte viac >

Hviezdy športu na charitatívnom tenisovom turnaji v Kysuckom Novom Meste

Charitatívny tenisový turnaj sa konal na kurtoch TK Kysuckého Nového Mesta a zúčastnili sa ho mnohé športové osobnosti, vrátane hokejového majstra sveta z roku 2002, Jozefa Stümpela, ktorý si pochvaľoval atmosféru a organizáciu podujatia. Medzi ďalšími známymi tvárami boli aj tenisti Andrej Martin, Filip Horanský a Karol Beck, ktorí ocenili rast a kvalitu turnaja.

Podujatie bolo nielen o tenise, ale aj o zábave a priateľskej atmosfére, čo prispelo k jeho úspechu a popularite. Organizátori a účastníci sa už teraz tešia na ďalší ročník, ktorý sľubuje byť ešte lepší. „Z kapacitných dôvodov bolo možné maximálne vytvoriť 22 dvojíc, z ktorých sa do finále predrali Karol Beck/Ľuboš Miškolci a Filip Horanský/Vladimír Ďaďo. Nakoniec sa po tuhom boji a dráme v tajbrejku tešil bratislavsko-martinský pár Horanský/Ďaďo. Tretie miesto obsadil pár Michal Krško/Silvia Chudá,“ doplnil organizátor a autor myšlienky turnaja Juraj Vnuk s tým, že ako organizátori mali už tradične najväčšiu radosť z počasia, pretože práve to je kľúčové pre vydarený tenisový turnaj.

„Ak by sme mohli a nafúkli priestory, tak vytvoríme aj 40 párov. Turnaj nabral celoslovenský rozmer a všetci sa radi do Kysuckého Nového Mesta vracajú. Vždy nám drží počasie, niekto tam hore nás musí mať veľmi rád, ostatné veci už postupne zvládame, pretože ľudia za štyri roky naplno pochopili pravý zmysel tohto podujatia. Ďakujeme všetkým za pomoc, vážime si to,“ povedal riaditeľ turnaja, Matej Krško.

ŠMAKOVEC Open 2024 podporil žilinskú nemocnicu sumou 6-tisíc eur

Organizátori charitatívneho tenisového turnaja ŠMAKOVEC Open 2024 venovali polovicu vyzbieranej sumy, teda 6-tisíc eur, Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina, konkrétne oddeleniu traumatológie. Tento príspevok je pre nemocnicu veľkou poctou, najmä počas letného obdobia, keď počet úrazov výrazne stúpa. Juraj Kacian, nový riaditeľ nemocnice, vyjadril vďaku športovcom za ich podporu a zdôraznil dôležitosť aktívneho športovania. „Je to pre nás veľká pocta. Máme v tomto období veľa pacientov, ktorí k nám prídu po športe, kde sa stáva veľa úrazov. Leto je pre nás extrém, lebo sú prázdniny, domáce práce v plnom prúde, dovolenky a športy. Väčšina ľudí v republike má prázdninové obdobie, aj na našich niektorých oddeleniach sa plánovane ide na pol plynu, no my ideme na dvesto percent. Úrazov pribúda, tak preto veľmi srdečne ďakujeme, že vy športovci ste si aj tento rok vybrali nás, aby ste pomohli,“ povedal organizátorom turnaja po odovzdaní šeku riaditeľ žilinskej nemocnice.

Doktor Jaroslav Hanulák, ktorý je aj lekárom žilinských futbalistov a hokejistov, zohral kľúčovú úlohu pri vzniku tejto charitatívnej iniciatívy. Jeho prínos pre oddelenie traumatológie je podľa Kaciana výnimočný. „Venuje sa mnohým veciam, jeho príbeh je mimoriadne inšpiratívny, navyše je obetavý človek a som rád, že ho máme medzi sebou. Rovnako aj jemu ďakujem, že práve on vás k nám akosi zavial,“ doplnil.

Dobrik 04 (1).jpeg Ján Dobrík daroval svoj obraz a od organizátorov si prevzal poukaz na 6-tisíc eur, ktoré putujú na konto Svetielka nádeje. Zdroj: Ľubomír Rendár

Ján Dobrík: Patrón charitatívnej zbierky pre malých onkologických pacientov

Herec Ján Dobrík bol patrónom charitatívnej zbierky na turnaji ŠMAKOVEC Open 2024, kde sa vyzbieralo 6-tisíc eur aj pre organizáciu Svetielko nádeje, ktorá pomáha malým onkologickým pacientom. Dobrík venoval do turnaja jeden zo svojich obrazov z výstavy, pričom poputoval do rodiny organizátora Mateja Krška zo Žiliny. Dobrík vyjadril vďaku a zdôraznil, že každé euro pomáha pacientom a ich rodinám. Osobne sa angažuje v pomoci Svetielku nádeje a všetky peniaze z predaja jeho obrazov idú na podporu tejto organizácie.

Budúci ročník turnaja už organizátori dostali prísľub, že samotný herec sa chce osobne zúčastniť a podporiť dobrú vec. „V mladosti som vôbec nebol márny v tenise, no môj mladší brat je absolútny športový talent a tomuto športu sa venuje ako tenisový nadšenec a ten vás tam všetkých porazí. Takže budúci ročník čakajte, že meno Dobrík na turnaj príde,“ dodal herec Ján Dobrík.


Súvisiaci článok
Letné osvieženie: 5 miest na kúpanie v Žilinskom kraji, ktoré stoja za návštevu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť